Je eigen verhuurwebsite in 4 simpele stappen online

Ben je op zoek naar een kant-en-klare verhuurwebsite die je eenvoudig zelf in elkaar zet? Dan ben je bij Huurkalender aan het goede adres! Met ons Plus-pakket krijg je een volledig boekingssysteem voor jouw verhuurbedrijf inclusief een kant-en-klare verhuurwebsite. In deze handleiding leggen we je uit hoe snel en gemakkelijk je eigen verhuurwebsite maakt. 

Allereerst vinden we het belangrijk dat het pakket bij je past. We adviseren daarom voor de verhuurwebsite om eerst een proefperiode te starten vanuit het Pro-pakket. Zo kun je 14 dagen ontdekken of je met Wordpress uit de voeten kunt en of de website aan je wensen voldoet. 

Stap 1: bereid de basis goed voor

Voordat je aan de website begint is het belangrijk om een goede basis te leggen. Denk daarbij aan het kiezen van een domeinnaam en je gewenste e-mailadres, het gewenste thema en uiteindelijk het starten van de proefperiode.

Stap 2: werken met Wordpress 

Na de aanvraag van de proefperiode van het Plus pakket, ontvang je een e-mail met je inloggegevens. Je gaat nu beginnen met werken in Wordpress en de websitebuilder Elementor Pro

Neem de tijd om Wordpress en Elementor te leren kennen. Het ziet er wellicht technisch uit op het eerste gezicht, maar als je even oefent voelt het snel vertrouwd en blijkt het best eenvoudig. 

Stap 3: Plus pakket aanvragen

Tevreden over de verhuurwebsite in de demo omgeving en lukt het aanpassen van de website met Elementor? Bestel dan hier het Plus pakket.
Na je aanvraag nemen wij contact op over je gewenste domeinnaam. Je demowebsite wordt daar dan op overgezet. Ook activeren we je e-mailadres. Hoe je die instelt lees je in stap 4.

Stap 4: E-mail aanmaken in je webhosting account. 


  1. Log in op de webhosting met je inloggegevens van de webhosting.


  1. Klik op ‘Mail’.

  1. Voer een gewenste naam in, bijvoorbeeld contact@...

  2. Voer je gewenste wachtwoord in en herhaal het wachtwoord.

  3. Klik nu op ‘ok’ en je e-mailadres is aangemaakt.


Je kunt je e-mailadres koppelen aan je telefoon, maar ook online inzien via webmail op je eigen domein:  webmail.hier-je-eigen-domein.nl. Dat ziet er zo uit: 

Log hier in met je e-mailadres en wachtwoord om je e-mail berichten online te lezen. 

Daarnaast kan je de e-mailbox ook aan je telefoon of aan Outlook koppelen aan de hand van je inloggegevens en de mailserver-gegevens die je krijgt bij de aanschaf van het Plus pakket. Zo kan je op elk moment je e-mail inzien.

Stap 5: website optimaliseren

Heb je een mooie verhuurwebsite kunnen maken die al helemaal naar je zin is? Dan is er altijd nog ruimte voor verbetering. Je kunt je website bijvoorbeeld optimaliseren op het gebied van SEO, wat ervoor zorgt dat je hoger scoort in Google. Maar ook los van SEO is het van belang dat er relevante content op je website komt voor eventuele huurders. 

Op ons blog vind je veel bruikbare tips om alles uit je verhuurwebsite te halen: 

Waar moet je op letten bij een eigen website voor je vakantiehuis? 

Jouw verhuurwebsite hoger in Google? Zo doe je dat! 

Hoe verhoog ik het aantal boekingen op mijn verhuurwebsite? 


Huurkalender.nl - Uw verhuur goed geregeld

Maak het uzelf en uw klanten gemakkelijk en beheer uw beschikbaarheid eenvoudig online. Beheer uw online reserveringen, boekingen en beschikbaarheid van uw vakantiewoning, bed & breakfast, auto, camper of boot nu simpel online met het flexibele reserveringssysteem van Huurkalender.nl.

Maak nu gratis een kalender aan