Koppel je eigen betaalrekening aan de Huurkalender

Koppel eenvoudig en snel een betaalrekening aan je Huurkalender en ontvang rechtstreeks betalingen via je eigen Huurkalender.


De Huurkalender werkt samen met de batalingspartners Mollie.com en Stripe.com om de betalingen te faciliteren voor hun verhuurders. De Huurkalender beheert geen gelden en keert zelf geen gelden uit, maar faciliteert dit via je eigen rekening. Het enige wat jij hoeft te doen, is een account aanmaken bij een van onze betaalpartners en deze koppelen aan je Huurkalender. 

Welke betaalprovider kan ik het beste gebruiken?

Kies de betaalprovider die het beste bij je past:


Mollie.com

Stripe.com

 • KVK- of VAT-nummer en een zakelijke rekening zijn verplicht.

 • Gevestigd in Nederland.

 • Ondersteuning in het Nederlands.

 • Mollie.com biedt meer betaalmogelijkheden dan Stripe.

 • KVK- of VAT-nummer niet verplicht. Betalingen via een persoonlijke rekening mogelijk.

 • Gevestigd in Amerika.

 • Ondersteuning in het Engels.

 • Stripe biedt minder betaalmogelijkheden dan Mollie


Heb je een keuze gemaakt? Maak dan eenvoudig een account aan. Hieronder lees je hoe je dat doet vanuit je administratie op Huurkalender.nl.

Koppel je betaalaccount met de Huurkalender.nl

Na het aanmaken van een account bij je gewenste betaalpartner kun je je Huurkalender account koppelen aan deze betaalpartner. 


 1. Klik op ‘Koppel met Mollie’ of of ‘Koppel met Stripe.com’. 

 2. Je wordt doorgestuurd naar je account op Mollie.com of Stripe.com. Daar wordt  gevraagd of de Huurkalender.nl mag koppelen met je betaalrekening. Klik op ‘Ok’. 

 3. Nu wordt je weer teruggeleid naar de Huurkalender.nl en is de koppeling voltooid. 


Deze koppeling maken is het enige wat je hoeft te doen als gebruiker. De Huurkalender draagt zorg voor de uitwisseling van de API keys en andere authorisatie om de koppeling mogelijk te maken. 

Koppeling succesvol

Heb je bovenstaande stappen doorlopen? Ga dan opnieuw via het menu Account naar Book & Pay. Daar zie je nu dat de koppeling succesvol is gemaakt met je account: 

In dit geval is de Huurkalender gekoppeld aan een Mollie profiel met als id ‘pfl_5334HTS34D’. Je kunt nu direct betalingen ontvangen via je eigen kalender. 

Volg je betalingen via een app op je mobiel

Zowel Mollie als Stripe bieden een app aan waarmee je je betalingen op de voet kunt volgen. Zo ben je altijd op de hoogte wanneer een betaling is voldaan, waar je ook bent. Je downloadt de app vanuit de App-store op je telefoon. Hieronder vind je directe links naar de apps van Mollie en Stripe.

Mollie.com iPhone app

https://apps.apple.com/us/app/mollie/id1473455257


Mollie.com Android app

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mollie.android&hl=nl


Stripe.com iPhone app

https://apps.apple.com/us/app/stripe-dashboard/id978516833


Stripe.com Android app

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.stripe.android.dashboard 

Wat kost een account bij de betaalprovider?

Beide betaalproviders bieden een gratis account aan. Je betaalt pas op het moment dat er een succesvolle betaling is voldaan. De Huurkalender rekent een lage servicekosten van 0,25% over de het transactiebedrag. Daarnaast betaal je voor de transactie bij Mollie of Stripe, bijvoorbeeld €0,29 voor een iDeal transactie. De exacte transactiekosten van de betaalpartners per betaalmethode vind je hier:


Transactiekosten Mollie.com

https://www.mollie.com/nl/pricing


Transactiekosten Stripe.com

https://stripe.com/nl/pricing/local-payment-methods


Huurkalender.nl - Uw verhuur goed geregeld

Maak het uzelf en uw klanten gemakkelijk en beheer uw beschikbaarheid eenvoudig online. Beheer uw online reserveringen, boekingen en beschikbaarheid van uw vakantiewoning, bed & breakfast, auto, camper of boot nu simpel online met het flexibele reserveringssysteem van Huurkalender.nl.

Maak nu gratis een kalender aan