Eigen verhuurwebsite aanmaken

Je gaat aan de slag met je eigen verhuurwebsite, tof! In onze handleidingen nemen we je stap voor stap mee door de belangrijkste onderdelen voor je eigen website. Van voorbereiding tot installatie en optimalisatie. 

In deze handleiding lees je hoe je je verhuurwebsite kunt voorbereiden. Dit is opgedeeld in drie delen: het kiezen van je eigen domeinnaam, het regelen van je zakelijke e-mailadres en het kiezen van een mooi thema voor de website passend bij jouw eigen stijl. 

Domeinnaam kiezen

Voordat je je verhuurwebsite start is het belangrijk om goed na te denken over je domeinnaam. Je domeinnaam is de naam die in de URL komt te staan. In de URL Huurkalender.nl is ‘Huurkalender’ de domeinnaam.

Misschien ben je al actief als verhuurder en hoef je niet lang na te denken welke naam je wilt gebruiken voor je website, maar als je nog gaat beginnen is het goed om een strategisch slimme naam te gebruiken. Heb je een goede naam gevonden? Onderzoek dan of bijvoorbeeld of er niet te veel concurrentie is met dezelfde naam en (misschien nog wel belangrijker) of de domeinnaam nog wel vrij is. Je kan je domeinnaam controleren via: 

https://domeinnaam.huurkalender.nl/

Je kunt voor de URL kiezen tussen verschillende…. zoals ‘.nl’, ‘.eu’ of ‘.com’. Bevindt je doelgroep zich voornamelijk in Nederland? Dan is ‘.nl’ de meest vanzelfsprekende keuze. Maar trek je huurders aan uit heel europa of wereldwijd? Dan is het misschien logischer om een ‘.eu’ of ‘.com’ website te maken. 

Zakelijk e-mailadres

Vanuit je domeinnaam kun je ook een eigen zakelijk e-mailadres aanmaken. Dit kan via Huurkalender.nl nadat je de proeftijd van je verhuurwebsite hebt omgezet in een vast pakket. Wij regelen de hosting. Jij hoeft alleen aan te geven hoe het zakelijke e-mailadres moet gaan heten.

Heb je bijvoorbeeld onzevilla.nl gekozen als domein? Dan kun je contact@onzevilla.nl als e-mailadres gebruiken.

Thema kiezen

Een ander belangrijk element is het thema voor je website. Het thema is simpelweg een vooraf ingesteld ontwerp voor je website. Die kan bijvoorbeeld redelijk basic en formeel zijn, maar ook heel modern en kleurrijk.

Tip: kijk eens rond bij vergelijkbare websites in jouw branche. Welke kenmerken zie je terug in hun thema? Welke knoppen zijn voor jou het belangrijkst? Schets op basis daarvan een beeld van het thema dat jij nodig hebt.

Via Huurkalender.nl kun je kiezen uit 9 standaard ingestelde thema’s waarmee je gelijk aan de slag kan. Je hoeft alleen nog je eigen teksten en foto’s toe te voegen en kunt hier een daar wat veranderen naar eigen wens. De templates kun je hier bekijken: https://www.huurkalender.nl/website.html

Als je het gewenste thema hebt geselecteerd, kun je je proefwebsite aanvragen via dezelfde pagina. Dit geeft je 14 dagen de tijd om te bekend te raken met Wordpress en het bewerken van het thema naar eigen wensen. Huurkalender.nl - Uw verhuur goed geregeld

Maak het uzelf en uw klanten gemakkelijk en beheer uw beschikbaarheid eenvoudig online. Beheer uw online reserveringen, boekingen en beschikbaarheid van uw vakantiewoning, bed & breakfast, auto, camper of boot nu simpel online met het flexibele reserveringssysteem van Huurkalender.nl.

Maak nu gratis een kalender aan