Verhuurder vertelt: Hoe verhuur ik ons Vakantiehuis Arcadia met de Huurkalender?

Zo’n anderhalf jaar geleden, vlak voordat de aankoop van Vakantiehuis Arcadia definitief werd, begon ik met het bouwen van mijn website www.vakantiehuisarcadia.nl. We maakten de website om zelf ons Vakantiehuis Arcadia op een klein particulier parkje Villemaire in Zonnemaire op Schouwen Duiveland te kunnen aanprijzen en verhuren. Ik heb al vaker een website heb gebouwd met behulp van Joomla, toen voor onze tuin die wij openstellen voor publiek, en eentje voor onze dochter. Het opzetten van de website ging daardoor vrij vlot.


Het 'fine tunen' vraagt echter het meeste werk; wat wil ik voor hoofdkleur, welke onderwerpen en menutitels wil ik gebruiken, etc. En natuurlijk het belangrijkste: als je zelf gasten wilt trekken via je eigen website, een goed en eenvoudig reserveringssysteem! Er zijn wel modules voor Joomla websites om reserveringssystemen te integreren, maar die zijn voor wat ik wilde veel te uitgebreid en complex. Dat zijn systemen voor complete hotels of voor websites met grote aantallen huisjes. Wij hebben één vakantiewoning in de verhuur dus zocht ik naar iets anders dat ik kon koppelen aan mijn website.

Reserveringssysteem via Huurkalender.nl

Na een flinke online speurtocht kwam ik uit bij Huurkalender.nl, een Nederlands systeem met zeer gedreven eigenaren. Dit is een systeem dat ik kan koppelen aan mijn website en waarbij de betalingen ook geregeld kunnen worden via mijn eigen website.

Op het moment dat er een reservering binnenkomt, zijn er verschillende opties. Ik kan bijvoorbeeld kiezen om de kalender van ons Vakantiehuis Arcadia meteen dicht te laten gaan bij reserveren, maar ik kan ook kiezen om de gereserveerde periode pas te sluiten als de aanbetaling voldaan is. Dat is de optie waar ik vorig jaar mee gestart ben. Ondertussen heb ik die aangepast omdat betalingen uit het buitenland vaak wat vertraging hebben waardoor er één keer een dubbele boeking binnen gekomen is. Om dat voortaan te voorkomen, gaat de beschikbaarheidskalender en dus het reserveringssysteem van vakantiehuis Arcadia nu direct dicht bij een reservering ook als de aanbetaling volgens Mollie nog niet voldaan is. De gasten hebben dan 24 uur de tijd om de aanbetaling alsnog te voldoen, anders verloopt de optie op de reservering en open ik de kalender van ons Vakantiehuis Arcadia in Zonnemaire op Schouwen Duiveland weer voor boekingen.

Betalingssysteem Mollie

Mollie, een van de meeste bekende betalingssystemen, kun je via Huurkalender.nl eenvoudig koppelen aan je eigen website. Via Mollie heb je dan weer mogelijkheden om een scala van betaalmiddelen te koppelen zodat de gasten keuze hebben op welke manier zij willen betalen. Onze gasten hebben op dit moment de keuze uit heel veel betaalmogelijkheden zoals iDeal, S€PA, SOFORT Banking, Bancontact, Creditcard en nog veel meer.  

Meerdere kalenders koppelen aan Huurkalender.nl

Met een pakket op Huurkalender.nl zijn twee verschillende kalenders (voor bijv. vakantiewoningen, bed & breakfast kamers, auto’s, campers of boten etc.) te koppelen, maar ik heb genoeg aan één kalender, namelijk die voor Vakantiehuis Arcadia. Ik heb de meest uitgebreide module gekozen en die bevalt mij prima. Ik wil namelijk zelf de betalingen kunnen ontvangen. Je kunt ook een minder uitgebreide versie kiezen en de betaling via andere platforms laten lopen. 

Automatische mail verzorging

Binnen Huurkalender.nl is een uitgebreid systeem beschikbaar dat automatische mails verzorgt. Die worden bijvoorbeeld direct verstuurd na elke boeking en/of elke betaling. Dit natuurlijk alleen als je de mogelijkheid van Book & Pay hebt ingesteld. Ook kan ik handmatig ‘automatische’ mails versturen, in iedere gewenste situatie, die ik van te voren allemaal al heb gestandaardiseerd. Al deze e-mail templates kan ik zelf aanpassen en in alle mogelijke talen versturen. Ik heb ze standaard klaar staan in Nederlands, Duits, Engels en Frans. Handig voor gasten uit andere landen!

iCal import beschikbaarheidskalender

Naast mijn eigen website heb ik Vakantiehuis Arcadia ook op andere platforms aangemeld. Die platforms kunnen ook weer gekoppeld worden via de iCal import. Dit houdt in dat zodra er een reservering binnenkomt op mijn website via Huurkalender.nl, alle beschikbaarheidskalenders  op de andere platforms waar ik aangesloten ben, (als die ook met iCal werken) ook voor die periode dichtgaan en omgekeerd.


Zo al met al ben ik zeer tevreden over hoe dit reserveringssysteem van Huurkalender.nl presteert op mijn website www.vakantiehuisarcadia.nl. En als ik ergens een probleem tegenkom, of iets niet helemaal duidelijk is, staat het team achter Huurkalender.nl altijd voor me klaar!


Huurkalender.nl - Uw verhuur goed geregeld

Maak het uzelf en uw klanten gemakkelijk en beheer uw beschikbaarheid eenvoudig online. Beheer uw online reserveringen, boekingen en beschikbaarheid van uw vakantiewoning, bed & breakfast, auto, camper of boot nu simpel online met het flexibele reserveringssysteem van Huurkalender.nl.

Maak nu gratis een kalender aan