Vaste servicekosten toevoegen 

Voeg eenvoudig vaste kosten aan je beschikbaarheidskalender toe. Denk hierbij aan schoonmaakkosten of andere aanvullende kosten die van toepassing zijn op je boekingen. Hieronder leggen we uit hoe je deze instellingen eenvoudig in je eigen kalender toepast.

Servicekosten toevoegen

 1. Ga via het menu Plugin naar de pagina Prijzen en services.

 2. Klik onder de kop ‘Services’ op Nieuwe service toevoegen.

 3. Vul de naam van de service in, bijvoorbeeld ‘schoonmaakkosten’.

 4. Onder de Optie kun je selecteren welke optie van toepassing is op de service.  'Ja' en 'Nee' veld toevoegen      
  Met deze optie kan de klant zelf selecteren of hij/zij de service aan zijn boeking wil toevoegen. Dit is handig voor bijvoorbeeld het extra huren van een fiets tijdens hun verblijf.

  Zelf een aantal aangeven
  De boeker kan zelf een aantal selecteren hoeveel zij er nodig zijn. Bijvoorbeeld het huren van meerdere fietsen tijdens hun verblijf.

  Altijd aanvinken
  Met deze optie wordt de service altijd meegerekend in de boeking. In dit voorbeeld zijn dat de vaste schoonmaakkosten die over elke boeking berekend worden.

 5. Geef nu aan of er een prijs aan de service moet worden toegevoegd. Je kunt de prijs per nacht berekenen of per boeking. Voor de schoonmaakkosten wordt vrijwel altijd per boeking gerekend.


 6. In ons voorbeeld is berekenen we € 50 schoonmaakkosten per boeking inclusief 21% belasting.
  Je kunt er ook voor kiezen om een variabele prijs in te voeren. Dan voeg je bij elke dag apart een prijs toe. De invoer ziet er dan zo uit: 7. Vervolgens kies je bij ‘Korting over service berekenen’ voor ‘Nee’. Zo wordt er over de schoonmaakkosten geen korting berekend bij lopende acties.

 8. Klik tot slot op ‘Service Wijzigen’ en je hebt de schoonmaakkosten aan je kalender toegevoegd.

 
Huurkalender.nl - Uw verhuur goed geregeld

Maak het uzelf en uw klanten gemakkelijk en beheer uw beschikbaarheid eenvoudig online. Beheer uw online reserveringen, boekingen en beschikbaarheid van uw vakantiewoning, bed & breakfast, auto, camper of boot nu simpel online met het flexibele reserveringssysteem van Huurkalender.nl.

Maak nu gratis een kalender aan