Website aanpassen met Elementor Pro 

Wat is Elementor Pro? 

In het kort is Elementor Pro een hele snelle, handige tool waarmee in je korte tijd een professionele website kunt bouwen. Met behulp van blokjes kun je afbeeldingen en teksten eenvoudig bewerken voor elk onderdeel van je website. 

In deze handleiding maak je stap voor stap kennis met Elementor. We leggen je eerst de basics uit. Daarna lees je hoe je zowel vormgeving als inhoud van pagina’s kunt bewerken. 

Beginnen met Elementor

 1. Zorg dat je ingelogd bent in Wordpress en klik in het dashboard op site bekijken.

 2. Klik nu in het menu bovenaan op Bewerk met Elementor.

 3. Je ziet nu links in beeld een menu met allerlei opties om toe te voegen aan je scherm. Al deze toevoegingen kun je naar de pagina die je aan het bewerken bent slepen. 

 4. Wil je een nieuw stuk op de pagina toevoegen, los van wat er al staat? Scroll dan helemaal naar beneden tot je de plus-knop ziet om een nieuw blok toe te voegen.
  Klik op de plus om een nieuw blok (ook wel sectie) van de pagina te vullen.

 5. Kies nu de gewenste structuur van dit blok.

  Een structuur met veel blokjes naast elkaar is bijvoorbeeld mooi als je meerdere foto’s naast elkaar wilt weergeven.
  Wil je alleen een korte tekst over je vakantiehuis? Ga dan bijvoorbeeld voor een tot maximaal drie blokjes naast elkaar. Je kunt de tekst dan aanvullen met een afbeelding of bijvoorbeeld Google Maps. 

 6. Hieronder zie je een voorbeeld van een twee-blokken-structuur met een afbeeldingen-widget en een tekst-widget. Hoe je de afbeelding en tekst wijzigt lees je verderop in deze instructie. 

 1. Menu 2

 2. Menu 3

 3. Wil je een blok verwijderen? Dan kan dat eenvoudig door op het kruisje te klikken van de sectie. 

Afbeeldingen wijzigen

Afbeeldingen op je homepage kun je eenvoudig wijzigen naar je eigen stijl. Let op: dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van het onderdeel van de website. Dat kan soms verwarrend zijn, daarom leggen we hieronder uit onder welke onderdelen je de afbeelding kunt wijzigen.


Wil je de achtergrondafbeelding wijzigen? Dan doe je dat als volgt: 

 1. Beweeg je muis over de website en zie hoe je verschillende blokken kunt selecteren om te bewerken. Wil je een homepage afbeelding zoals hieronder bewerken? Klik dan op de witte puntjes boven die afbeelding.

 2. Er opent nu links een menu waarin je de afbeelding niet direct terugziet. Klik daarvoor op de knop Stijl.

 3. Je kunt nu de achtergrondafbeelding (en bijbehorende instellingen) wijzigen.


Wil je losse afbeelding-blokken op je website veranderen? Dan kan dat direct als je op de foto klikt. Deze afbeeldingen zijn namelijk geen onderdeel van de achtergrond, maar staan als het ware bovenop de achtergrond geplakt in blokken.

In de volgende sectie zijn bijvoorbeeld drie losse afbeeldingsblokken ingevoegd bovenop de achtergrond: 

 1. Een sectie met afbeeldingen ziet er zo uit:

 2. Klik nu op het pennetje bij één van de afbeeldingen om te bewerken:

 3. Je kunt nu links in het menu direct de losse afbeelding wijzigen:

Teksten wijzigen

Ook teksten pas je eenvoudig aan met Elementor. Dat doe je als volgt:

 1. Klik op een tekst die je wilt aanpassen.

 2. In het linkermenu opent nu de geselecteerde tekst. Daar kun je een nieuwe tekst schrijven. Maar je kunt ook direct op de webpagina zelf de nieuwe tekst invullen. De tekst links in het menu en op de webpagina synchroniseren vanzelf.


 3. Kleur en lettertype aanpassen doe je eenvoudig onder het menu-onderdeel Stijl

 4. Je kunt ook extra effecten toevoegen aan je tekst voor een meer dynamische website. Een website met speciale effecten oogt professioneel voor klanten.
  Je kunt de tekst bijvoorbeeld laten meebewegen als de lezer scrollt. Of laten verdwijnen naarmate iemand naar beneden scrollt. Maar je kunt de tekst ook draaien voor een speels effect.
  Klik hiervoor op ‘geavanceerd’ en je ziet alle bewegingseffecten en andere transformaties.


Huurkalender.nl - Uw verhuur goed geregeld

Maak het uzelf en uw klanten gemakkelijk en beheer uw beschikbaarheid eenvoudig online. Beheer uw online reserveringen, boekingen en beschikbaarheid van uw vakantiewoning, bed & breakfast, auto, camper of boot nu simpel online met het flexibele reserveringssysteem van Huurkalender.nl.

Maak nu gratis een kalender aan