Een boekingssysteem dat past bij je eigen huisstijl oogt professioneel. Daarom kun je de huurkalender geheel aanpassen naar eigen wens. Denk daarbij aan kleuren, logo’s, maar ook woordkeuzes. In deze handleiding lees je welke mogelijkheden je hebt om de Huurkalender aan te passen aan je eigen huisstijl.

Kalenderweergave in eigen huisstijl

Om je kalenderweergave aan te passen op je eigen ontwerp, kun je een aantal instellingen aanpassen. Hier leggen we je uit hoe je kleuren, woorden en andere details aanpast die relevant zijn voor het aansluiten op je huisstijl.


Ga voor het aanpassen van de plugin stijl naar het menu Plugin en klik op ‘Plugin stijl’.

Titel weergeven

Kies of en hoe groot je de titel van je kalender wilt weergeven. Zo kun je de titel dezelfde stijl geven als andere titels op je website.


Plugin schaalgrootte

Hoe groot wil je je kalender weergeven op je website? Om te zorgen dat de kalender past in het geheel, kun je de schaalgrootte aanpassen, zowel voor de desktop als voor de telefoon. Een lagere schaalgrootte kan handig zijn als je bijvoorbeeld kiest om meer dan drie maanden te tonen op één pagina. Let wel op dat het goed leesbaar moet blijven.

Voorbeeld schaalgrootte 50%:

Voorbeeld schaalgrootte 100%:

Legenda wel/niet weergeven

De legenda verduidelijkt de gebruikte kleuren in de kalender. Zo weten bezoekers sneller dat rood bijvoorbeeld bezette dagen zijn en groene blokjes de nog beschikbare dagen. Groen en rood zijn eenvoudige kleuren, maar zodra je je kleuren aanpast aan je huisstijl, is de
betekenis minder vanzelfsprekend. Een legenda is daarom handig en aan te raden ter verduidelijking.

Navigatiemenu weergeven (boven en onder)

Je kunt zowel boven als onder de kalender een navigatiemenu weergeven, zodat bezoekers de volgende pagina kunnen bekijken.

Kalender uitlijnen

Je kunt je kalender op verschillende manieren uitlijnen. Dat wil zeggen: waar in het scherm komt je kalender te staan, meer links of meer in het midden?

Logo weergeven

Een eigen logo komt professioneel over. Je kunt kiezen om het logo bij je kalender(s) te weergeven.

Plugin stijl (kleuren, lettertype)

Wil je dat de kalender zo goed mogelijk aansluit op de stijl van je eigen website? Dan is het belangrijk dat de kleuren overeenkomen. Je past deze eenvoudig aan bij de plugin stijl. Zorg ervoor dat je de exacte kleurcodes kiest van de stijl op je website, zodat het 100% aansluit.


Voorbeelden van kleurencombinaties voor je kalender


Diagonale streep

Naast de kleuren kun je ook selecteren of je de diagonale streep in de blokjes wilt weergeven. Het verschil is als volgt:


Klantcommunicatie passend maken bij huisstijl

Je kunt ook je klantcommunicatie laten aansluiten op jouw eigen manier van communiceren. Dit kan met behulp van e-mailtemplates en vertalingen. 

Woordkeuze

Een belangrijk onderdeel van de huisstijl is je gekozen tone-of-voice. Spreek je huurders bijvoorbeeld aan met u of je? En gebruik je erg zakelijke, formele taal of ga je voor een wat hippere informele toon? Dit hangt allemaal af van je doelgroep.


Je kunt de tone-of-voice via Huurkalender.nl aanpassen voor:

  • E-mailtemplates

Bij Huurkalender kun je de e-mailtemplates geheel naar eigen wens invullen en zo aan laten sluiten op jouw gewenste tone-of-voice. Ga hiervoor naar het menu Account en klik op ‘E-mail templates’. 

  • Vertalingen

Je vooraf ingestelde woordkeuzes handmatig wijzigen via ‘vertalingen’. Kies zelf de woorden die je passend vindt voor de Nederlandse vertalingen, zodat alle uitingen meer in je eigen stijl komen te staan.Wil je leren hoe je goed kunt communiceren met huurders zonder te ver van je eigen identiteit af te wijken? Lees dan onze communicatietips voor verhuurders.

PDF opmaak

Ook PDF’s kun je naar eigen huisstijl aanpassen onder het kopje ‘PDF opmaak’. Voeg bijvoorbeeld je logo toe en kies welke kleuren van je huisstijl je hierin terug wilt laten komen. Boekingsbevestigingen, brochures en andere informatie die je klanten toestuurt worden dan altijd naar jouw eigen huisstijl aangepast.Huurkalender.nl - Uw verhuur goed geregeld

Maak het uzelf en uw klanten gemakkelijk en beheer uw beschikbaarheid eenvoudig online. Beheer uw online reserveringen, boekingen en beschikbaarheid van uw vakantiewoning, bed & breakfast, auto, camper of boot nu simpel online met het flexibele reserveringssysteem van Huurkalender.nl.

Maak nu gratis een kalender aan