Je eerste bericht maken in Wordpress 

In deze handleiding lees je hoe je je eerste bericht aanmaakt in Wordpress. Je kunt voor je website zowel berichten als pagina’s aanmaken. Pagina’s gebruik je meestal voor de homepage, contactgegevens en andere belangrijke informatie die niet verandert. Berichten zijn dynamischer en maak je aan om bijvoorbeeld je lezers op de hoogte te houden of leuke tips en inspiratie te delen. Berichten worden meestal gepubliceerd in de vorm van een blogpagina. 

Om je eerste bericht aan te maken, ga je naar het dashboard. Volg daarna het volgende stappenplan.


Inleiding

  1. Links in het menu klik je op Berichten -> Nieuw bericht

  2. Je bent nu op de pagina waarin je het nieuwe bericht kunt schrijven met behulp van blokken. Klik op het blauwe plus-teken bovenin en bekijk welke blokken je precies kunt gebruiken, zoals een paragraaf, een afbeelding of een quote.

  3. Je kunt nu de titel schrijven en de tekst vullen naar eigen wens. 

 

Je hebt nu je eerste bericht gemaakt en gevuld met tekst. De laatste stap is het selecteren van de juiste instellingen voor het bericht. Dit doe je in de rechterkolom.
In deze kolom selecteer je bijvoorbeeld: 

  • Wanneer je wilt dat het bericht live gaat bij ‘zichtbaarheid’ (direct of pas later). 

  • Een categorie kiezen, bijvoorbeeld ‘wat te doen’ of ‘praktische informatie’ 

  • Tags die bij het bericht passen. Schrijf je bijvoorbeeld veel over dagjes uit, dan kies je de tag ‘dagjes uit’.

  • De uitgelichte afbeelding die je op de overzichtspagina wilt weergeven.

Alles naar wens? Klik nog even op de knop ‘Voorbeeld’ om te zien of alles klopt op de pagina en kies daarna voor ‘Publiceren’. Je eerste bericht staat nu live.


Huurkalender.nl - Uw verhuur goed geregeld

Maak het uzelf en uw klanten gemakkelijk en beheer uw beschikbaarheid eenvoudig online. Beheer uw online reserveringen, boekingen en beschikbaarheid van uw vakantiewoning, bed & breakfast, auto, camper of boot nu simpel online met het flexibele reserveringssysteem van Huurkalender.nl.

Maak nu gratis een kalender aan