Logo en afbeeldingen toevoegen in Wordpress

Visuele content speelt een grote rol als je de website helemaal naar eigen stijl wilt maken. Daarom lees je in deze handleiding hoe je eenvoudig een logo en afbeeldingen toevoegt aan je verhuurwebsite in Wordpress.

Logo als websitepictogram

Als je een website bezoekt of via een zoekmachine zoekt, zie je vaak linksboven in de adresbalk een klein logo voor de website URL. Dat is de websitepictogram. Je kunt voor je eigen verhuurwebsite ook zo’n pictogram instellen voor een professionele look. Dat ziet er zo uit als je pagina’s zoekt:


Zo voeg je zelf een pictogram toe aan je website:

  1. Ga in je dashboard naar Weergave > Customizer

  2. Kies nu ‘Site identity’ 

  1. Bij ‘site pictogram’ kun je nu een afbeelding van jouw logo uploaden als pictogram. 

  2. Klik op ‘publiceren’ en je logo in ingesteld. 

Logo op je homepage

Je kunt ook een logo als header instellen voor je website. Dan komt het logo bovenaan je homepage te staan. Bij ‘site identity’ kies je dan voor ‘site titel en logo instellen’. Je kunt echter ook via Elementor eenvoudig de headerafbeelding aanpassen naar je logo. Gebruik daarvoor #deze handleiding. 

Afbeeldingen en video’s toevoegen

Wil je in één keer een groep afbeeldingen toevoegen aan Wordpress zodat je die later kunt gebruiken op pagina’s en in berichten? Dat kan via het mediabeheer. 


Zo voeg je snel afbeeldingen en video’s toe aan je mediabibliotheek in Wordpress:

  1. Klik in je dashboard op Media{/} en dan Bibliotheek.

  2. Klik op ‘Nieuw bestand’.


  1. Klik nu op ‘Bestanden selecteren’.


  2. Voeg alle gewenste media toe en upload deze naar de bibliotheek. Je hebt nu een gevulde mediabibliotheek om te gebruiken voor je website.

Je kunt afbeeldingen ook toevoegen als je een nieuw bericht of nieuwe pagina aanmaakt. Raadpleeg hiervoor de volgende handleiding: #nieuw bericht of pagina toevoegen


Huurkalender.nl - Uw verhuur goed geregeld

Maak het uzelf en uw klanten gemakkelijk en beheer uw beschikbaarheid eenvoudig online. Beheer uw online reserveringen, boekingen en beschikbaarheid van uw vakantiewoning, bed & breakfast, auto, camper of boot nu simpel online met het flexibele reserveringssysteem van Huurkalender.nl.

Maak nu gratis een kalender aan