Betalingen ontvangen via je kalender

Vanaf het Lite-pakket kun je via je kalender ook betalingen ontvangen. Boekers die direct via je eigen website kunnen betalen, zijn sneller geneigd een boeking te plaatsen. Bovendien heb je op die manier volledig zelf de controle over je geldstromen. Betalingen van boekers ontvang je rechtstreeks op je eigen rekening. Het loont daarom om deze functionaliteit aan te bieden voor je bezoekers.

In deze handleiding lees je hoe je betalingen van huurders zelf via je eigen website kunt ontvangen. Via de Huurkalender bepaal je zelf hoeveel en wanneer de huurder moet betalen. Ook personaliseer je eenvoudig het betaalproces, zodat het past bij je eigen (huis)stijl.

Koppel je betaalrekening aan het boekingssysteem

Je kunt de Huurkalender eenvoudig koppelen met de betaalproviders Mollie of Stripe. 

Hoe je dat doet, lees je hier:

https://www.huurkalender.nl/kennisbank/handleidingen/koppel-je-eigen-betaalrekening-aan-de-huurkalender-31.html  


In een paar minuten heb je een betaalrekening aan de Huurkalender gekoppeld. De Huurkalender regelt dan de technische koppeling, hier hoef je zelf niets voor te doen.  


Betalingen ontvangen na een boeking

Zodra je je bankrekening hebt gekoppeld, kun je betalingen ontvangen via je Huurkalender. Om direct betalingen te ontvangen bij elke boeking dien je de volgende opties te in te stellen: 

  1. Voeg een prijs in voor je kalender. Ga via het menu Plugin naar Prijzen en services. Hier kun je de prijzen bepalen. Bijvoorbeeld 100 euro per nacht: Wil je meer weten over het instellen van de prijzen in de kalender? Een instructie vind je hier: # artikel prijzen instellen

  1. Selecteer welke prijs je wilt ontvangen bij aanvang van de boeking. Bijvoorbeeld een aanbetaling van 50% op het gehele bedrag. Dit stel je in via het menu Plugin > Boekingsinstellingen.
    Zet dan het vinkje aan op ‘Aanbetaling’ en selecteer het % teken met daarbij 50%. Indien je ook een borg wil instellen dan kan dit ook via deze pagina.

Heb je je betaalrekening gekoppeld, maar wil je liever geen directe betalingen van boekers ontvangen? Dan kun je die optie ook weer uitzetten. De betaalkoppeling is namelijk niet verplicht in je kalender.

Betaalinstellingen controleren

Je bent nu klaar om direct betalingen te ontvangen via je eigen kalender. Je kunt de instellingen testen via het menu Plugin > Voorbeeld kalender. Deze kalender is gelijk aan de kalender op je website. Je ziet hier wat klanten ook te zien krijgen. 

Het betaalscherm van de klant

Na het boeken krijgt een huurder het betaalscherm te zien. Daarin kan de huurder direct de aanbetaling voldoen via je geselecteerde betaalpartner Mollie of Stripe. In ons voorbeeld is dat het bedrag van 250 euro. 

Automatische betalingsherinnering versturen

Klikt de huurder het betaalscherm weg? Dan krijgt de huurder na 30 minuten een e-mail met een betaalverzoek en een door jou gepersonaliseerde tekst. De tekst van de e-mail kun je aanpassen via Account > E-mail templates onder het kopje ‘Betalingsherinnering na boeking’.
Een voorbeeld van een template voor de betalingsherinnering is bijvoorbeeld: 


Hartelijk dank voor uw aanvraag. We hebben nog geen betaling ontvangen voor uw boeking. Om uw boeking te bevestigen dient u de betaling te voldoen via onderstaande link.

Controleer een betaling in de boeking

Als de betaling is voldaan, wordt dit automatisch bijgewerkt in het overzicht van de boeking. De status van de betaling verandert dan van ‘In afwachting’ naar ‘Verwerkt’. Zo is je administratie altijd up-to-date.Via dit scherm kun je ook eenvoudig een betaalverzoek aanmaken en versturen. Gebruik voor het maken en versturen van betaalverzoeken de volgende instructie:

https://www.huurkalender.nl/kennisbank/handleidingen/betaalverzoek-aanmaken-en-versturen-33.html 

Communicatie in je eigen huisstijl

Je kunt alle teksten eenvoudig aanpassen naar je eigen huisstijl, zoals de tekst en het logo bovenaan de pagina. Maar ook bijvoorbeeld de titel ‘vooraf te voldoen’ of de teksten onder de knoppen.


Huurkalender.nl - Uw verhuur goed geregeld

Maak het uzelf en uw klanten gemakkelijk en beheer uw beschikbaarheid eenvoudig online. Beheer uw online reserveringen, boekingen en beschikbaarheid van uw vakantiewoning, bed & breakfast, auto, camper of boot nu simpel online met het flexibele reserveringssysteem van Huurkalender.nl.

Maak nu gratis een kalender aan