E-mails ontvangen via het contactformulier

Indien er overgegaan is op het Plus pakket van de Huurkalender dan kan je ook e-mailberichten ontvangen via je eigen website. Het aanpassen van het e-mailadres waarop je berichten van het contactformulier ontvangt, is een belangrijke stap voor het beheren van je website communicatie. In deze handleiding leggen we stap voor stap uit hoe je dit kunt doen.

Wijzig het e-mailadres van het contactformulier 

Stap 1: Open de Plugin van het Contactformulier

Ga naar de volgende URL om toegang te krijgen tot het overzicht van de contactformulier plugin: 

https://jouwdomein/wp-admin/admin.php?page=wpforms-overview


Stap 2: Selecteer het Gewenste Contactformulier

Onder het kopje "Naam", zoek je naar het contactformulier dat je wilt aanpassen. Klik op het eerste contactformulier dat in de lijst verschijnt (of een ander, als je meerdere formulieren hebt).


Stap 3: Navigeer naar Instellingen

Als je binnen het bewerkingsscherm van het contactformulier bent, klik je aan de rechterkant op "Instellingen".


Stap 4: Ga naar Meldingen

Kies in het volgende menu voor "Meldingen". Hier kun je de meldinginstellingen aanpassen.


Stap 5: Pas de E-mailinstellingen aan

- Stuur naar e-mailadres: In dit veld voer je het e-mailadres in waarnaar je de berichten van het contactformulier wilt ontvangen. Bijvoorbeeld: `contact@jouwdomein`

- Van e-mail: Dit is het e-mailadres dat als afzender zal verschijnen wanneer je een melding ontvangt. Idealiter gebruik je een e-mailadres dat is gekoppeld aan je website, zoals `info@jouwdomein`.


Stap 6: Wijzigingen Opslaan

Vergeet niet je wijzigingen op te slaan. Klik hiervoor rechtsboven op de knop "Opslaan".


Contactformulier testen

Na het aanpassen van de e-mailinstellingen is het aan te raden om te testen of alles correct werkt. Dit doe je door een test bericht te versturen via het contactformulier op je website. Ga naar:

```

https://jouwdomein/contact/

```

en stuur een testbericht. Controleer vervolgens of je dit bericht ontvangt op het eerder ingestelde e-mailadres.


We hopen dat deze handleiding je helpt bij het aanpassen van de e-mailinstellingen voor het contactformulier. Mocht je verdere vragen hebben of ondersteuning nodig hebben, neem dan gerust contact met ons op.Huurkalender.nl - Uw verhuur goed geregeld

Maak het uzelf en uw klanten gemakkelijk en beheer uw beschikbaarheid eenvoudig online. Beheer uw online reserveringen, boekingen en beschikbaarheid van uw vakantiewoning, bed & breakfast, auto, camper of boot nu simpel online met het flexibele reserveringssysteem van Huurkalender.nl.

Maak nu gratis een kalender aan