Een meerprijs toevoegen

Voor veel verhuurobjecten wordt een vaste prijs gerekend. Maar kunnen er bijvoorbeeld 2 tot 10 personen in jouw vakantiehuis verblijven, of bied je een boot aan voor grotere groepen? Dan is het soms wenselijk om een meerprijs per extra gast door te berekenen. In deze handleiding leggen we je aan de hand van een voorbeeld uit hoe je een meerprijs in het boekingsproces doorvoert.

In ons voorbeeld gaan we uit van een verhuurder die een meerprijs berekent bij boekingen voor meer dan twee personen. Bij elke persoon extra rekent de verhuurder een meerprijs van €50. Hieronder lees je het stappenplan voor het invoeren van de meerprijs.


Meerprijzen toevoegen 

Vanuit je account op Huurkalender.nl beheer je eenvoudig de instellingen voor meerprijzen en kortingen. Volg na het inloggen de volgende stappen: 

 1. Ga via het menu Plugin naar de pagina Prijzen en services

 2. Klik onder je kalender op de optie Variabele prijs toevoegen

 3. Vul de instellingen als volgt in:


  Toelichting instellingen:
  - Prijsbepaling per...:
  - Per nacht, elke nacht is de variabele prijs actief, of;
  - Per persoon, op elke persoon wordt de prijsregel toegepast.
  - Verrekening:
  Vast bedrag, je wilt dat er elke nacht € 50 bij komt.
  - Type:
  Kies duurder als je wilt dat er elke nacht € 50 bij komt.
  Bij een korting kies je hier goedkoper.
  - Aantal:
  Het bedrag dat erbij moet worden geteld is 50.
  - Looptijd:
  Voor altijd, er is voor deze optie geen periode van toepassing. Bij een tijdelijke kortingsactie kun je dat hier aanpassen.
  - Actief op nachten:
  De meerprijs is actief voor 1 tot 90 nachten / actief op alle nachten. Je kunt ook kiezen voor een minimaal aantal nachten, bijvoorbeeld bij een boeking vanaf drie nachten.
  - Actief op aantal personen:
  Minimaal drie. De prijs wordt namelijk pas bij de derde persoon bijgevoegd.

 4. Klik op Variabele prijs toevoegen om de instellingen te bevestigen.

Je hebt nu voor je geselecteerde kalenders een meerprijs van €50 ingevoerd bij een boeking voor meer dan 2 personen. De meerprijs wordt voor elke derde of meer huurders berekend. Het systeem herkent het als € 50 op de reguliere prijs per nacht. 
Heb je na dit voorbeeld nog vragen over het toevoegen van een meerprijs of korting? Stuur ons een bericht en we helpen je graag verder. 

Instellingen eenvoudig controleren

Je kunt de instellingen eenvoudig testen via het menu Plugin onder Voorbeeld kalender. Het voorbeeld van je kalender laat dezelfde instellingen zien die ook voor de gebruiker gelden. Zo controleer en test je eenvoudig je aanpassingen in de beschikbaarheidskalender.


Huurkalender.nl - Uw verhuur goed geregeld

Maak het uzelf en uw klanten gemakkelijk en beheer uw beschikbaarheid eenvoudig online. Beheer uw online reserveringen, boekingen en beschikbaarheid van uw vakantiewoning, bed & breakfast, auto, camper of boot nu simpel online met het flexibele reserveringssysteem van Huurkalender.nl.

Maak nu gratis een kalender aan