Vraag en antwoord Huurkalender.nl

Veel vragen zijn ons al eens gesteld. Deze hebben we met de antwoorden op een rij gezet. Misschien staat jouw vraag er ook tussen.

Ja, zeker! We vinden het belangrijk dat je eerst onderzoekt of onze kalender en/of website bij je past. Maak gerust een account aan via www.huurkalender.nl en probeer het 14 dagen gratis uit!

Na afloop van de proefperiode, val je automatisch terug in het Free pakket. Je zit dus nergens aan vast en kunt rustig testen of de Huurkalender.nl is wat je zoekt.

Je kunt zoveel kalenders aanmaken als je nodig hebt. Bied je in de toekomst meer verhuurobjecten aan, dan is dat geen probleem. Je kunt op een later moment altijd extra kalenders aanmaken binnen je lopende lidmaatschap.

Kies het pakket dat het beste bij je past. Ga voor jezelf na of je alleen de beschikbaarheid wilt tonen op je website, of ook boekingen wilt ontvangen. Het is ook mogelijk om een volledige website te registreren via Huurkalender.nl.

Je kunt kiezen uit de volgende opties:
# Lite
Kalenders beheren, de beschikbaarheid op je website weergeven en synchroniseren met externe kalenders.
# Pro
Alles van het Lite pakket, prijzen aan de kalender toe te voegen en de mogelijkheid om direct boekingen en of betalingen via je kalender te ontvangen.
# Plus
Alles van het Pro pakket met een website, domein, webhosting en e-mail.

Op een later moment kun je altijd eenvoudig overstappen naar een ander pakket. We verrekenen dan je lopende pakket met je nieuwe pakket tot je huidige looptijd. Je betaalt nooit dubbel.

Je kunt je pakket altijd upgraden naar een uitgebreider pakket. We verrekenen dan je lopende pakket met je nieuwe pakket tot je huidige looptijd. Op deze manier betaal je nooit dubbel.

Upgraden doe je eenvoudig door op de gele "Stap over" knop te klikken bovenaan de account pagina.

Het invoegen van de kalender op je eigen website is heel eenvoudig. Dit kan handmatig met een code of bij Wordpress-websites via een plugin. Lees via het kopje "Handleidingen > Kalender in je website" stap voor stap meer over hoe je de kalender in je website kan opnemen.

Kom je er niet uit? Neem gerust contact op. Dan helpen wij je graag verder.

We begrijpen hoe belangrijk het is om dubbele boekingen te voorkomen. Daarom heeft de huurkalender verschillende mogelijkheden om je kalender aan externe kalenders te koppelen, zoals bijvoorbeeld Booking.com en Airbnb.com. Lees via de handleidingen stap voor stap hoe je je kalenders kan koppelen aan exteren platformen.

Je kunt meerdere kalenders en/of weergaves in een pagina opnemen door de kalendercodes in je kalender op te nemen.

Binnen de Huurkalender heeft elk verhuurobject een kalender nodig. Voor meerdere verhuurobjecten maak je elk een losse kalender aan om het overzicht te bewaren van dit object.

Je kunt wel kiezen voor de combi-kalender-weergave. Zo heb je direct een overzicht van alle beschikbaarheden onder elkaar.

Wil je de combi-kalender instellen op je website? Lees dan hier hoe je dat eenvoudig doet.

Ja dat is mogelijk. Je ontvangt automatisch een e-mail van de boeking. Naast een e-mail kun je er ook voor kiezen om een SMS te ontvangen bij elke nieuwe boeking. Zo weet je zeker dat je altijd op de hoogte bent van de laatste boekingen.

e kunt zelf kiezen in welke kleuren je de kalender wilt weergeven op je website. Zo zorg je ervoor dat de kalender past bij je eigen huisstijl. Dit kan eenvoudig zonder enige kennis van HTML code via Plugin > Plugin stijl

Je kunt alle woorden van de online kalender eenvoudig aanpassen.

De Huurkalender heeft standaard de talen Nederlands, Duits, Frans en Engels aan toegevoegd. Naast de standaard talen kan je ook zelf je eigen taal aan de Huurkalender toevoegen, bijvoorbeeld Spaans. Daarnaast kan je alle woorden uit de online kalender zelf aanpassen. De Nederlandse versie wordt dan weergegeven met de woorden die je zelf gekozen hebt.

Zo past je de Huurkalender helemaal aan bij jouw tone-of-voice.

De woordenlijst pas je aan via het menu Plugin onder Plugin vertalen. De plugin synchroniseert de aanpassingen automatisch met de kalender op je website.

Selecteer in het Plugin-menu het kopje Prijzen & Services om extra kosten door te voeren. Denk bijvoorbeeld aan servicekosten, toeristenbelasting en schoonmaakkosten.

Kies per service of je de kosten per dag of per periode doorberekent. En reken je een vaste prijs of een percentage? Je kunt de extra kosten helemaal naar eigen wens invoeren!

Ja, zeker. Je kunt eenvoudig een kortingscode aan je kalender toevoegen. Dus wil je een leuke campagne houden? Dan stel je dat eenvoudig in bij Plugin, onder het kopje ‘Prijzen & Services’.

Je kiest zelf hoeveel korting je geeft, aan wie je korting geeft en voor welke periode de korting geldig is.

Ja, dat is mogelijk. Je kunt zelf aangeven op welke dagen je wilt dat jouw gasten aankomen en eventueel vertrekken via de boekbare dagen.

Ga via het menu Plugin naar Prijzen & Services. Onder ‘Boekbare dagen voor de prijzen kalender’ stel je in wat de boekbare dagen zijn, en wat het minimale en maximale aantal verhuurdagen achter elkaar is.

Je kunt zelf instellen voor hoeveel dagen je jouw verhuurobject minimaal aantal dagen dat je wilt verhuren.

Ga via het menu Plugin naar Prijzen & Services. Onder ‘Boekbare dagen voor de prijzen kalender’ stel je in wat de boekbare dagen zijn, en wat het minimale en maximale aantal verhuurdagen achter elkaar is.

Stel zelf eenvoudig in welke vragen je aan je klanten wilt stellen in het boekingsproces, via het menu Plugin onder Contactformulier. Dit is het formulier dat jouw klanten invullen om een boeking te plaatsen.

Wil je graag zeker weten dat alle instellingen goed werken? Maak dan zelf een boeking met een ander e-mailadres binnen je eigen kalender. Dit kan via de kalender op je eigen website of via het menu Plugin onder Voorbeeld kalender.

Je ziet dan alle instellingen in je Huurkalender zoals een boeker dat ook ziet, en ontvangt alle berichten die een boeker ontvangt. Op deze manier zie je direct of alles goed werkt en of er misschien nog informatie mist die je kunt toevoegen of wijzigen.

Dat klopt. De betalingen die je via de Huurkalender ontvangt gaan rechtstreeks naar je eigen rekening. De Huurkalender beheert zelf geen gelden, maar stuurt de inkomsten rechtstreeks naar jouw rekening. Dit gebeurt in samenwerking met Mollie of Stripe.

Dat kan. Met de betaalprovider Stripe.com kun je rechtstreeks betalingen op je prive rekening ontvangen.

Met de Huurkalender kun je rechtstreeks betalingen ontvangen op je eigen rekening. Hiervoor werken wij samen met Stripe of Mollie. Door middel van een druk op de knop heb je je eigen rekening gekoppeld met een van onze betaalproviders. Dit kan via Account > Book & pay:

Stap 1: Maak een account aan via Account > Book & pay bij Mollie.com Stripe.com.
Stap 2: Ga naar weer naar Account > Book & pay en koppel hier de gekozen betaalprovider via de knop "Koppelen" en je bent klaar om rechtstreeks betalingen te ontvangen via je eigen kalender.

Indien je geen betaalpartner aan je account koppelt dan kun je rechtstreeks betalingen ontvangen door middel van een overschrijving. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Als je een betaalpartner aan je account koppelt (dit is niet verplicht) dan betaalt een klein percentage transactiekosten en servicekosten over de succesvolle betalingen. De transactiekosten verschillen per betaalprovider. De Huurkalender rekent een service fee van 0,25% over de omzet. Verder zijn er geen extra abonnementskosten aan verbonden, je betaald alleen per succesvolle transactie.

Voorbeeld: bij een iDeal betaling van € 100 via Mollie komt dat uit op € 0,29 transactiekosten voor Mollie.com en € 0,25 service fee aan Huurkalender. In totaal betaal je dan € 0,54 aan kosten voor deze succesvolle transactie.

We begrijpen hoe belangrijk het is om dubbele boekingen te voorkomen. Daarom heeft de huurkalender verschillende mogelijkheden om je kalender aan externe kalenders te koppelen, zoals bijvoorbeeld Booking.com en Airbnb.com. Lees via het kopje "Handleidingen > Import en synchronisatie" stap voor stap hoe je dit kan instellen voor je eigen kalender.

Je kunt bij de Huurkalender alleen elektronisch betalen, via bijvoorbeeld iDeal, creditcard, Sofort of een van de andere beschikbare betaalwijzen.

Je vindt al je facturen terug via het menu Account onder Mijn gegevens. Hier kun je de factuur ook eenvoudig betalen, opslaan of uitprinten.

De Huurkalender loopt alleen van jaar op jaar. En je ontvangt jaarlijks een factuur van de Huurkalender. Maandelijkse betaling is niet mogelijk.

Een overeenkomst met Huurkalender.nl geldt voor een jaar. Je kunt tot 30 dagen voor het einde van je huidige looptijd het lidmaatschap stopzetten. Je huidige Huurkalender wordt dan niet verlengd. Halverwege het jaar stoppen is helaas niet mogelijk.

Mis je iets in de kalender of kom je ergens niet uit? Laat het ons weten! We helpen je graag.

Ga naar account > mijn gegevens > onderaan de pagina op de knop verlening. Hier kunt op elk moment opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen voor de einddatum van je lopende contract.

Je kan je gehele account verwijderen via Account > Mijn gegevens > Account verwijderen. Al je gegevens worden dan van de Huurkalender.nl verwijderd.

Als je je account verwijderd kan je je boekingen en informatie uit het verleden niet meer raadplegen.

Met het Plus pakket van de Huurkalender heb je het Pro pakket van de Huurkalender + eigen website + SSL + eigen e-mailadressen. Je bent dan helemaal klaar om direct te starten met je verhuur.

De website wordt kant-en-klaar voorgeïnstalleerd zodat je deze eenvoudig kan aanpassen naar je eigen wensen.

Dat kan. Via Account > Eigen website kan je je eigen demo website aanvragen.

Deze website kan je 14 dagen proberen en kijken of het bij je past. Als dat het geval is dan zetten wij de website voor je over op je gewenste domein.

De Huurkalender.nl neemt het meeste werk voor je uit handen. Kies je voor het Plus pakket met een complete website en hosting? Dan zorgen wij voor het technisch onderhoud en de backups en jij voor de invulling, plugins en het onderhoud van de website.

Dat klopt, je kan alles zelf eenvoudig aanpassen door middel van Elementor Pro. Daarnaast designen wij zelf geen websites maar zal je hier zelf voor moeten zorgdragen. Wij zijn verantwoordelijk voor het technische gedeelte van de website en de gebruiker voor de inhoud.

We helpen je graag verder bij vragen. Stuur ons een e-mail naar service@huurkalender.nl. Indien gewenst kunnen we dan ook een belafspraak inplannen.

We houden je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook voor de laatste tips en nieuwtjes.

De Huurkalender.nl vindt het belangrijk dat je gegevens veilig zijn. Alle gegevens worden beveiligd verzonden en opgeslagen volgens de nieuwste regelgeving. Meer hierover lees je in onze privacy voorwaarden onderaan deze pagina.
banner

Bekijk de nieuwste blog artikelen

Hieronder staan de nieuwste artikelen uitgelicht.

7 Eenvoudige tips voor het verhuren van een vakantiehuis

7 Eenvoudige tips voor het verhuren van een vakantiehuis

Hier zijn een paar tips voor het verhuren van een vakantiehuis:...

Welke locatie is geschikt om te verhuren en welke nou juist niet?

Welke locatie is geschikt om te verhuren en welke nou juist niet?

Welke locatie is geschikt om te verhuren en welke nou juist niet?...

Hoe overhandig je de sleutels van jou vakantiewoning aan gasten?

Hoe overhandig je de sleutels van jou vakantiewoning aan gasten?

Er zijn een aantal manieren waarop je de sleutels van je vakantiewoning aan gasten kunt overhandigen:...

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

Schrijf je in op de nieuwsbrief