Hoe verhoog ik het aantal boekingen op mijn verhuurwebsite?

Als verhuurder is het waarschijnlijk je voornaamste doel om meer boekingen te krijgen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je het aantal boekingen voor jouw verhuurobject maximaliseert? 

We geven je graag een aantal belangrijke tips waardoor je niet alleen meer nieuwe huurders zult vinden, maar ook oude huurders sneller nog eens terug zullen komen. Laat de boekingen maar komen!

1. Zorg voor een excellente huurervaring 

Huurders die tevreden zijn over hun ervaring, zijn snel geneigd nog eens op dezelfde plek terug te komen. Deze groep huurders heeft namelijk al de zekerheid dat het goed is en beperkt zo het risico dat de ervaring hun geld niet waard is.

Speel daarop in door een excellente huurervaring te bieden. Doe net dat stapje extra, zorg dat de organisatie goed geregeld is en communiceer tijdig en duidelijk met je huurders

2. Blijf in contact met voorgaande huurders. 

Nog een manier om bestaande huurders te behouden, is door met ze in contact te blijven. Vraag bijvoorbeeld om feedback en doe daar (waar mogelijk) iets mee. Of biedt na verloop van tijd een kortingscode aan voor een tweede boeking. 

3. Maak een gebruikersvriendelijke verhuurwebsite 

Is je website niet gebruiksvriendelijk? Dan is de kans groot dat bezoekers al afhaken voordat ze een boeking overwegen. Een goede website oogt professioneel, straalt vertrouwen en transparantie uit en werkt eenvoudig en snel. Een boeking plaatsen moet minimale moeite kosten. 

Tips om je verhuurwebsite te verbeteren vind je hier

Nog geen eigen verhuurwebsite? Probeer onze kant-en-klare verhuurwebsite nu 14 dagen gratis.

4. Automatiseer betalingen

Door betalingen aan te bieden via bijvoorbeeld iDeal of Creditcard verhoog je het aantal bezoekers dat gelijk een boeking plaatst. Snel, digitaal en via bekende providers je boeking kunnen betalen betekent een hoog gebruiksgemak en geeft klanten meer vertrouwen in jou als verhuurder.

5. Vergroot je online zichtbaarheid

Zorg dat je vindbaar bent voor je doelgroep met goede online marketing. Online marketing kan op eindeloos veel manieren en is al mogelijk tegen lage kosten, via bijvoorbeeld sociale media. 

SEO is een belangrijke factor voor de online vindbaarheid van je verhuurwebsite. Met de juiste zoekwoorden, voldoende content op je website en een strategische inrichting ervan, wordt je namelijk beter gevonden via Google.

Wil je meer weten over online marketing voor je verhuurwebsite? Lees dan hier verder

6. Zet jezelf offline op de kaart

Hoort en zegt het voort: vertel zelf vol enthousiasme over je verhuurbedrijf, en vraag anderen ook om het voort te zeggen. Iets via via horen spoort mensen nog altijd het snelste aan om ook daadwerkelijk een boeking te plaatsen.

Naast mond-tot-mond-reclame kun je ook zelf actief offline reclame maken. Denk bijvoorbeeld aan een advertentie in een huis-aan-huis-blad of leg flyers bij lokale ondernemers.

Onderschat vooral de waarde van offline marketing niet, want het kan nog steeds een groot verschil maken in het aantal boekingen dat je krijgt.

7. Zet campagnes in (kortingscodes/winacties) 

Consumenten houden van kortingen en campagnes. Klanten zijn al snel bang om een korting of cadeautje mis te lopen en happen daarom graag toe. Een campagne voeren kan bijvoorbeeld in deze vorm:

  • Winacties: ‘Met wie zou jij in ons vakantiehuis willen overnachten? Laat het ons weten en maak kans op…’. 

  • Aanbiedingen: ‘Voorjaarskorting: boek 3 nachten en krijg er 1 cadeau!’

  • Kortingscodes: ‘Boek je vakantie met de code VOORJAAR22 en krijg 20% korting op je verblijf’.

  • Punten sparen: ‘Krijg bij elke nacht 5 punten cadeau. Bij 50 punten ontvang je een gratis overnachting’. 

Grote kans dat je de aandacht trekt voor een gratis of goedkope ervaring.

8. Zorg voor een aantrekkelijk aanbod 

Het oog wil ook wat, dus ook daar valt veel winst te behalen. Bied jij je huurders een hogere kwaliteit, betere sfeer of een hele unieke ervaring? Dan is de kans veel groter dat je meer boekingen ontvangt. 

Voor vakantiehuizen loont het om een niche te kiezen. Creëer je eigen sfeer met de juiste inrichting en pas de stijl van je website daar ook op aan. Zorg dat je goede foto’s en/of video’s deelt en vertel een verhaal. Als je zo’n overtuigende beleving verkoopt waarmee je bij velen de nieuwsgierigheid wekt, hoef je je vakantiehuis bijna niet meer aan te prijzen. Huurkalender.nl - Uw verhuur goed geregeld

Maak het uzelf en uw klanten gemakkelijk en beheer uw beschikbaarheid eenvoudig online. Beheer uw online reserveringen, boekingen en beschikbaarheid van uw vakantiewoning, bed & breakfast, auto, camper of boot nu simpel online met het flexibele reserveringssysteem van Huurkalender.nl.

Maak nu gratis een kalender aan