Waar moet je op letten bij een eigen website voor je vakantiehuis?

Het hebben van een eigen website is tegenwoordig onmisbaar om je vakantiewoning succesvol en winstgevend op de markt te brengen. Steeds vaker worden de boekingen via internet gedaan. De eigen website van de verhuurder is nu je centrale marketinginstrument, waarop je je vakantiehuis- of appartement presenteert aan potentiële huurders. Via de website krijgen huurders belangrijke informatie en een eerste inzicht in de omgeving, uitrusting, kamers en vrijetijdsactiviteiten in de omgeving. Die eerste indruk is allesbepalend in hun keuze om uiteindelijk de accommodatie te boeken.

Dit artikel geeft je een overzicht van waar je op moet letten bij het opzetten en invullen van een eigen website voor je vakantiehuis. 


Begin met een goed ontwerp

Met een aantrekkelijke website neemt de bekendheid van het vakantiehuis toe. Weet je niet hoe je een aantrekkelijke website maakt? Leer dan van anderen en spiek gerust bij de concurrent. Op deze manier verzamel je snel nieuwe ideeën voor het ontwerp van de homepage en de inrichting van de website. Welk ontwerp hebben andere verhuurders gekozen? En zou jouw doelgroep dezelfde website-ervaring ook kunnen waarderen? Je hoeft het wiel in ieder geval niet zelf opnieuw uit te vinden.

Een eenvoudige manier om je website te ontwerpen, is met Elementor PRO in Wordpress. Kies je voor het Plus-pakket met eigen website bij Huurkalender? Dan krijg je die functie voor het ontwerp er gratis bij. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een website via Huurkalender, neem dan een kijkje op deze pagina of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. 

Vraag om reviews

Websites spelen een steeds belangrijkere rol in mond-tot-mondreclame. Als verhuurder van een vakantiewoning zijn goede aanbevelingen van tevreden gasten dan ook ontzettend belangrijk. Denk maar eens aan je eigen boekingsproces. Je controleert waarschijnlijk altijd eerst de reviews voordat je op de bevestigingsknop klikt. Hoe eenvoudiger die reviews te vinden zijn, hoe meer vertrouwen potentiële gasten krijgen in de accommodatie en verhuurder. Reviews zijn namelijk een teken van transparantie en laten zien dat je in contact blijft met je huurders. Plaats ze dus zeker op je eigen website!

Contactmogelijkheden via website

Een website voor je vakantiehuis maakt de communicatie tussen huurders en verhuurders veel makkelijker. Zorg dus dat je die contactmogelijkheden ook aanbiedt aan je gasten op je eigen website. Goede en snelle contactmogelijkheden kunnen doorslaggevend zijn voor het boeken van een accommodatie. Dat geeft vertrouwen en gasten kunnen direct hun vragen stellen. Met de geïntegreerde Huurkalender kunnen gasten eenvoudig contact opnemen en boekingen plaatsen op je eigen website.

Deel nuttige informatie

De beschikbaarheid van het internet en de rijkdom aan informatie verandert de verwachtingen van de consument. Huurders gaan er nu vanuit dat alle gewenste informatie op het web te vinden is. Dit betekent ook dat potentiële huurders zo veel mogelijk informatie willen krijgen over het vakantiehuis. Een huurder wil weten wat andere gasten vonden, wil mooie en duidelijke foto’s zien van de omgeving en de woning, en het liefst een zo uitgebreid mogelijke lijst van alle faciliteiten. Hoe authentieker de informatie die je verstrekt, des te waarschijnlijker is het dat een geïnteresseerde klant zal boeken, omdat aan zijn of haar informatiebehoefte is voldaan.   

Maak voldoende relevante content 

Alleen een website hebben is lang niet meer voldoende om gevonden te worden in zoekmachines. Wil je nieuwe huurders aanspreken binnen je doelgroep, en heb je wat tijd over? Zorg dan voor voldoende relevante content op je website. Denk daarbij aan beeldmateriaal als foto’s en video’s, maar ook blogs over bezienswaardigheden in de omgeving. Verhuur je een luxe tent? Schrijf dan bijvoorbeeld een blog over glamping of een blog met dagjes-uit-tips voor natuurliefhebbers. Hoe relevanter jouw website is voor de zoekopdracht, hoe groter de kans dat jouw vakantiehuis bovenaan de zoekresultaten weergeven wordt.Huurkalender.nl - Uw verhuur goed geregeld

Maak het uzelf en uw klanten gemakkelijk en beheer uw beschikbaarheid eenvoudig online. Beheer uw online reserveringen, boekingen en beschikbaarheid van uw vakantiewoning, bed & breakfast, auto, camper of boot nu simpel online met het flexibele reserveringssysteem van Huurkalender.nl.

Maak nu gratis een kalender aan