5 interieurtrends voor je vakantiewoning

'Het oog wil ook wat’, en dat gaat ook op voor vakantiewoningen. Niet alleen draagt een passend interieur bij aan de ervaring van huurders, ook maakt het je vakantiehuis tegenwoordig deelbaar op sociale media (iets wat tegenwoordig steeds zwaarder weegt in de overweging om een boeking te plaatsen). Een aansprekend interieur is bovendien gunstig voor mooie foto’s op je eigen verhuurwebsite. Al met al grote kans op meer boekingen dus!

Is jouw vakantiewoning ook toe aan een opfrisbeurt of een complete nieuwe uitstraling? Dan ben je vast benieuwd welke interieurtrends je momenteel zou kunnen volgen. Daarom hebben wij voor jou dé interieurtrends voor je vakantiewoning op een rijtje gezet. 

Donker en warm

Wat vroeger alleen voor de luxe hotels weggelegd was, kan tegenwoordig iedereen met een kleiner budget eenvoudig nabootsen in een vakantiehuis- of kamer. Donkere muren of donkere meubels geven een warme, chique uitstraling. Keuken aan vervanging toe? Dan is zwart het helemaal. En wil je een nieuw bed aanschaffen? Ga dan voor een donkere boxspring. Het oogt duur, maar je kunt voor dit hele plaatje ook slagen bij winkels als Ikea en Fonq.

Interieur met veel donkere kleuren


Vintage of retro

Het zal je misschien nog verbazen wat je kunt neerzetten na een rondje kringloop. Vintage meubels zijn hartstikke hip en bovendien duurzaam! Met een beetje oog voor styling kun je een prachtig en bovendien knus plaatje creëren in je vakantiehuis. 

Koop je toch liever nieuwe meubels, maar wil je wel de sfeer ‘van toen’ nabootsen? Kies dan voor donker hout, velvet zitmeubelen, een kek behangetje met print en industriële lampen.

Interieur met veel tweedehands artikelen


Urban jungle 

Klein budget voor je vakantiehuis? Geen probleem! Planten doen wonderen als je wat sfeer wilt creëren. Het is zelfs hartstikke hip om los te gaan met planten. Met de urban jungle hebben je huurders zeker een unieke ervaring. Wel belangrijk om de planten levend te houden natuurlijk. Op zoek naar decoratie die hierbij past? Neem eens een kijkje bij Casa!

Wil je weten hoe je je vakantiehuis nog meer kunt vergroenen? Lees dan deze tips voor het verduurzamen van je vakantiehuis. 

Interieur met veel planten


Japans scandinavisch

Houd je van rust en reinheid? Dan is de scandinavische interieurtrend misschien meer voor jou weggelegd. Met de juiste aankleding hoeft je witte en frisse interieur helemaal niet saai te zijn. Verre van zelfs! Ga voor zachte natuurtinten, ronde en organische vormen en minimalistische decoratie. Winkels waar je voor een leuk prijsje terechtkunt zijn Zara Home, H&M Home en de Bijenkorf.


Scandinavische interieurtrends voor 2022: ronde vormen en aardetinten.


Creatief met kleur 

Wil je liever opvallen met felle kleuren? Of wil je graag je creativiteit kwijt in je vakantiewoning? Verf alle muren (ja, alle!) van elke kamer in een opvallende kleur, bijvoorbeeld geel, rood, roze, blauw of groen. Muren verven is een makkelijke en goedkope manier om je vakantiehuis een oppepper en meer sfeer te geven. Bovendien kun je altijd van kleur wisselen als je erop uitgekeken raakt of een nieuwe stijl wilt doorvoeren die beter bij je nieuwe meubels past. Voeg wat leuke decoratie toe en je hebt een uniek vakantiehuis!


Kleuren op de muren
Huurkalender.nl - Uw verhuur goed geregeld

Maak het uzelf en uw klanten gemakkelijk en beheer uw beschikbaarheid eenvoudig online. Beheer uw online reserveringen, boekingen en beschikbaarheid van uw vakantiewoning, bed & breakfast, auto, camper of boot nu simpel online met het flexibele reserveringssysteem van Huurkalender.nl.

Maak nu gratis een kalender aan