Foto tips voor je verhuurwebsite

Foto tips voor je verhuurwebsite  

 

Kan jouw verhuurwebsite wel een professionelere uitstraling gebruiken? Een website ziet er al snel professioneel uit met het juiste beeldmateriaal. Daarom geven we je een paar praktische fotografietips voor jouw verhuurwebsite! 

Apparatuur 

Alhoewel smartphones steeds geschikter worden voor professionele foto’s, blijf je toch het verschil zien met een echte camera. Op een website worden foto’s namelijk veel groter weergegeven en zie je de pixels tot in detail. Schaf daarom (als je het nog niet hebt) een goede camera aan, zoals een spiegelreflexcamera of systeemcamera.   

Een camera wordt meestal geleverd met een standaard lens, maar je kunt nog mooiere foto’s maken door een speciale lens aan te schaffen bij de camera. Wil je bijvoorbeeld detailfoto’s maken van de decoratie in huis waarbij de achtergrond wat geblurd wordt? Dan kun je een 35 of 50mm - F1.8 lens overwegen. Zo’n lens zet een object centraal en zorgt voor meer lichtinval. Het loont dus om goed onderzoek te doen naar de juiste lens.

Zorg voor het beste lichtinval  

Goed licht is het halve werk. Wil je jouw vakantiehuis fris en licht presenteren? Zorg er dan voor dat je foto’s maakt op een zonnig moment van de dag, waarop het licht gunstig naar binnen schijnt. Wil je liever een knus plekje met zwoele sfeer fotograferen? Dan kun je juist tijdens zonsondergang aan de slag als het een beetje schemert.  

Licht kun je ook zelf nabootsen met studiolampen. Zeker als je in de winter foto’s wilt maken kan dit een groot verschil maken in de kwaliteit van je foto’s.   

Schiet foto’s vanuit de juiste hoek 

Foto’s die recht voor het object gemaakt worden komen zelden goed uit de verf. Lees je daarom vooraf even in over verschillende hoeken. Welke details van de foto moeten ongeveer waar in het beeld komen? En hoe positioneer je decoratie zodat het goed tot z’n recht komt op de foto? Zoek de juiste hoek waarin alles goed tot z’n recht komt, zoals op de foto’s hieronder.  

Maak sfeerfoto’s van dichtbij 

We zijn snel geneigd alleen het hoognodige op de foto te zetten. Denk aan je verhuurobject, de omgeving en wat ruimtes. Maar voor een professionele website helpt het om ook veel sfeerbeelden toe te voegen. Pak een hoekje in je vakantiehuis waarin je echt de sfeer ziet samenkomen en maak daar een foto van. Websitebezoekers kunnen met behulp van sfeerbeelden zelf de rest van het ‘verhaal’ invullen. 


Huurkalender.nl - Uw verhuur goed geregeld

Maak het uzelf en uw klanten gemakkelijk en beheer uw beschikbaarheid eenvoudig online. Beheer uw online reserveringen, boekingen en beschikbaarheid van uw vakantiewoning, bed & breakfast, auto, camper of boot nu simpel online met het flexibele reserveringssysteem van Huurkalender.nl.

Maak nu gratis een kalender aan