in 5 stappen een schoon vakantiehuis

Is het vakantiehuis schoonmaken niet je sterkste vak? Geen probleem. Er zijn velen met je. Daarom hebben wij voor jou de belangrijkste schoonmaaktips voor je vakantiehuis op een rijtje gezet. Zo maak je snel, gestructureerd en efficiënt je vakantiehuis schoon. 

Zet alle benodigdheden klaar 

Om snel aan de slag te kunnen helpt het om per verdieping alles klaar te zetten wat je nodig hebt. Denk aan de stofzuiger, poetsdoeken, schoonmaakmiddelen en schoon linnen. 

Ruim alles op 

Voordat je schoonmaakt is het handig om eerst alle ruimtes op te ruimen. Nu zal er in een vakantiehuis veel minder rommel liggen dan in je eigen huis, maar denk vooral aan het verzetten van decoratie zodat je snel kunt poetsen. Ook het verschonen van beddengoed doe je het beste voordat je begint met schoonmaken, zodat je niet onnodig stof verspreid in een schone ruimte. 

Laat schoonmaakmiddel intrekken

Voordat je alles schoonmaakt kun je alvast de wc’s, douche(s) en dergelijke inspuiten met schoonmaakmiddel. Zo krijgt het de kans om in te trekken en z’n werk te doen. Onderzoek wel van tevoren welk schoonmaakmiddel het beste bij de materialen past, zodat je schade voorkomt. 

Werk van boven naar beneden

Een handige structuur is om boven te beginnen en naar beneden te werken. Zo voorkom je dat je met vuile schoenen door een schone benedenverdieping blijft lopen. 

Kies een handige volgorde

Begin bijvoorbeeld in de slaapkamer(s) met stoffen en zuigen. Doe daarna de badkamer waar het schoonmaakmiddel al even heeft kunnen inwerken. Dweil als alles schoon is nog de hele bovenetage. Doe vervolgens de trap naar beneden en werk daar door. Begin altijd met het schoonmaken van meubels en stofzuig pas daarna. 


Huurkalender.nl - Uw verhuur goed geregeld

Maak het uzelf en uw klanten gemakkelijk en beheer uw beschikbaarheid eenvoudig online. Beheer uw online reserveringen, boekingen en beschikbaarheid van uw vakantiewoning, bed & breakfast, auto, camper of boot nu simpel online met het flexibele reserveringssysteem van Huurkalender.nl.

Maak nu gratis een kalender aan