3 tips voor het inrichten van je vakantiewoning

Beschik je ook over een vakantiewoning voor de verhuur of ben je  eigenaar van een bed & breakfast? Dan doe je er waarschijnlijk alles aan om de woning zo veel mogelijk te kunnen verhuren. Een goede inrichting en styling van je vakantiewoning is daarvoor essentieel.

Een vakantiewoning inrichten op een leuke en slimme manier is om meerdere redenen belangrijk. Allereerst wil het oog ook wat en slaag je erin om een aantrekkelijk uitziende vakantiewoning beter te verhuren. Daarnaast is het handig om een vakantiewoning zodanig in te richten dat de inrichting lang mee gaat en er ook op de lange termijn mooi uit blijft zien. Hieronder lees je drie belangrijke tips voor het inrichten van je vakantiewoning, -appartement of gastenkamer.

Ga voor een mooie uitstraling

Een aantrekkelijk uitziende vakantiewoning ligt beter in de markt en wordt sneller en vaker verhuurd. Het is daarom belangrijk om extra aandacht te hebben voor de stijl van je vakantiewoning. Waar moet je op letten bij jouw vakantiehuis stylen?


Bij het aankleden van jouw vakantiewoning kun je gebruik maken van leuke decoraties voor die warme en gezellige uitstraling. Van een leuke fruitmand op tafel en een aantal mooie schilderijen aan de muur, knapt een vakantiewoning direct op. En vergeet ook niet wat smaakvolle en trendy woonaccessoires die het huis gezellig aankleden, waardoor er een prettige sfeer ontstaat. Zo creëer je meteen een moderne en frisse uitstraling, waarmee je laat zien dat je met de tijd meegaat en zorg hebt voor de inrichting. Voorkomen dat bij een vakantiehuis stylen de inrichting al te praktisch en te kaal blijft. Extra woonaccessoires zijn het geld daarom meer dan waard en gegarandeerd dat de huurders van jouw vakantiewoning nog eens terugkomen, omdat ze het er zo gezellig vonden en naar hun zin hebben gehad!

Kies een solide inrichting van je vakantiehuis

Bij het inrichten van je vakantiewoning raden we aan om sterke en duurzame materialen, meubels en gordijnstoffen te gebruiken. Zo ben je er meer van verzekerd dat de inrichting van jouw vakantiewoning langer meegaat en er goed uit blijft zien. Er wordt namelijk door veel verschillende mensen intensief gebruik van gemaakt. Reken er bovendien op dat vakantiegangers de vakantiewoning niet zo goed bijhouden tijdens hun verblijf. Zorg er dus voor dat de inrichting tegen een stootje kan.


Een solide inrichting hoeft echter geen dure inrichting te zijn. Kijk vooral naar het materiaal dat je gebruikt. Koop dus geen glazen tafels, maar houten tafels. Meer over een goedkope, vervangbare inrichting lees je in de volgende tip. 

Zorg dat de inrichting makkelijk vervangbaar is

Een verhuurde woning heeft nogal wat te lijden onder het nonchalante gebruik van de bezoekers, zeker als het ook nog een vakantie-accommodatie is. Dit is iets wat je niet zelf in de hand hebt. Je hoopt dat de vakantiegasten, net als jij, voorzichtig met jouw spullen omgaan en in ieder geval niet al te slordig zijn. Maar je weet eigenlijk al dat dit niet altijd het geval zal zijn. Ook kunnen gezinnen met kleine kinderen, vaak onbedoeld, zorgen voor wat extra geknoei in jouw vakantiehuisje. Daar ontkom je niet aan.


Kies daarom niet voor dure en exclusieve meubels, maar zoek liever aantrekkelijk geprijsde meubels, gordijnen, vloerkleden, lampen, enzovoort. Hierdoor maak je het jezelf makkelijker om eens iets extra's te vervangen als dat nodig is en kom je niet meteen voor hoge uitgaven te staan. Zo word je niet op al te hoge kosten gejaagd en blijft het verhuren van de vakantiewoning winstgevend. De aanschaf van een relatief voordelige meubel- en woninginrichting is ook handig als je de woning in zijn geheel een keer wilt vernieuwen. Dit doe je bijvoorbeeld als de inrichting veel heeft geleden onder het veelvuldige gebruik en al aan slijtage onderhevig is, of bij een complete restyling.

Tip: Wil je niet te vaak hoeven wisselen van inrichting? Behandel je meubels dan goed van te voren, zodat vlekken op een later moment goed te verwijderen zijn en de meubels weer fris ogen voor de volgende huurder.


Huurkalender.nl - Uw verhuur goed geregeld

Maak het uzelf en uw klanten gemakkelijk en beheer uw beschikbaarheid eenvoudig online. Beheer uw online reserveringen, boekingen en beschikbaarheid van uw vakantiewoning, bed & breakfast, auto, camper of boot nu simpel online met het flexibele reserveringssysteem van Huurkalender.nl.

Maak nu gratis een kalender aan