3 tips voor het inrichten van je vakantiewoning

  • Geplaatst op: 10 jun, 2020 Vakantiewoning inrichten Woningdecoratie Vakantiehuis stijlen

Beschik je ook over een vakantiewoning voor de verhuur of ben je soms eigenaar van een bnb? Dan ben je voor veel zaken verantwoordelijk, waaronder een goede inrichting en styling van je vakantiewoning. Een vakantiewoning inrichten op een leuke en goede manier is om meerdere redenen belangrijk. Allereerst wil het oog ook wat en slaag je erin om een aantrekkelijk uitziende vakantiewoning beter te verhuren. Daarnaast is het handig om een vakantiewoning zodanig in te richten dat deze langere tijd mee kan gaan en er mooi uit blijft zien. We zullen een aantal dingen bespreken waar je op kunt letten bij de inrichting van een vakantiehuisje, -appartement of gastenkamer.


Kies een solide inrichting van je vakantiehuis


Als je aandacht gaat besteden aan een vakantiehuis inrichten, dan is het aan te raden op zoek te gaan naar sterke en duurzame materialen, meubels en gordijnstoffen. Zo ben je er meer van verzekerd dat de inrichting van jouw vakantiewoning langer mee kan gaan en er goed uit blijft zien. Er wordt namelijk door veel verschillende mensen intensief gebruik van gemaakt. Bovendien zorgt voor de meer relaxte houding van de vakantiegangers er ook voor dat de vakantiewoning niet zo goed wordt bijgehouden en schiet ook het regelmatige onderhoud er vaak bij in. Dit zijn zaken waar je rekening moet houden bij een vakantiehuis inrichten en een vakantiewoning die je gaat verhuren moet daarom zeker wel tegen een stootje kunnen.


Eenvoudig de inrichting vervangen


Een verhuurde woning heeft vaak nogal wat te lijden onder het nonchalante gebruik van de bezoekers, zeker als het ook nog een vakantie-accomodatie is. Dit is iets wat je niet zelf in de hand hebt. Je hoopt dat de vakantiegasten, net als jij, voorzichtig met jouw spullen omgaan en in ieder geval niet al te slordig zijn. Maar je weet al dat dit niet altijd het geval zal zijn. Ook kunnen gezinnen met kleine kinderen, vaak onbedoeld, ook voor wat extra knoeipartijen zorgen in jouw vakantiehuisje. Daar ontkom je vaak niet aan. Praktisch bekeken is het daarom wel verstandig om niet te kiezen voor dure en exclusieve meubels, maar de keuze te laten vallen op aantrekkelijk geprijsde meubels, gordijnen, vloerkleden, lampen enzovoorts. Hierdoor wordt het makkelijker om eens iets extra's te vervangen als dat nodig is en kom je niet meteen voor hoge uitgaven te staan. Zo word je niet op al te hoge kosten gejaagd en blijft het uitbaten van de vakantiewoning ook nog winstgevend. De aanschaf van een relatief voordelige meubel- en woninginrichting is ook handig als je de woning in zijn geheel een keer wilt vernieuwen. Dit doe je bijvoorbeeld in geval dat de inrichting al te veel heeft geleden onder het veelvuldige gebruik en al aan slijtage onderhevig is. 


Uitstraling van je vakantiewoning


Een aantrekkelijk uitziende vakantiewoning ligt beter in de markt en wordt sneller en vaker verhuurd. Het is daarom belangrijk om extra aandacht te hebben voor de stijl vakantiewoning. Waar moet je op letten bij jouw vakantiehuis stylen? Bij het aankleden van jouw vakantiewoning kun je gebruik maken van leuke decoraties voor die warme en gezellige uitstraling. Van een leuke fruitmand op tafel en een of meerdere mooi schilderijen aan de muur knapt een vakantiewoning direct op. En dan niet te vergeten smaakvolle en trendy woonaccessoires die het huis gezellig aankleden, waardoor er een prettige sfeer ontstaat. Zo creëer je meteen een moderne en frisse uitstraling, waarmee je laat zien dat je met de tijd mee gaat en zorg hebt voor de inrichting. Want je moet altijd proberen te voorkomen dat bij een vakantiehuis stylen de inrichting al te praktisch en te kaal blijft. Extra woonaccessoires zijn het geld daarom meer dan waard en gegarandeerd dat de huurders van jouw vakantiewoning nog eens terugkomen, omdat ze het er zo gezellig vonden en naar hun zin hebben gehad!


Huurkalender.nl - Uw verhuur goed geregeld

Maak het uzelf en uw klanten gemakkelijk en beheer uw beschikbaarheid eenvoudig online. Beheer uw online reserveringen, boekingen en beschikbaarheid van uw vakantiewoning, bed & breakfast, auto, camper of boot nu simpel online met het flexibele reserveringssysteem van Huurkalender.nl.

Maak nu gratis een kalender aan


ChatStel je vraag