Verhuurder vertelt: Box en Breakfast - "Hoor en zie wat er normaal aan je voorbijgaat."

Je neemt een box, een boxspring en een locatie in de natuur van het pittoreske Boxtel, et voila: je hebt een uniek concept genaamd Box & Breakfast!


Dit bijzondere bed & breakfast-concept is in het leven geroepen om toeristen kennis te laten maken met al het moois dat Boxtel te bieden heeft - van ongerepte natuur tot een knus en historisch centrum. En dat alles in het hart van de Brabantse gezelligheid. 

Huurders van een Box & Breakfast boeken hun overnachtingen al sinds de opening met de Huurkalender als boekingssysteem. We vonden het daarom tijd om eens in gesprek te gaan met organisator Britt van de gemeente Boxtel, om meer te weten we komen over het succes van hun verhuurobjecten.

Wat maakt het concept van Box & Breakfast zo uniek?

Britt: “Het is een gezamenlijk bedacht project, tot stand gekomen met lokale ondernemers die alleen gebruikmaken van duurzame materialen. Bovendien lever je met een bezoek aan de Box & Breakfast ook een kleine bijdrage aan de natuur. Voor elke overnachting wordt namelijk €25 extra gerekend, wat bestemd is voor natuurprojecten. Dat maakt het niet alleen een hele unieke, maar ook een hele duurzame overnachting.”


Een nachtje in de box

Voor het complete plaatje kon een overnachting op de boxspring natuurlijk niet ontbreken, en dus boekten we een overnachting via de Huurkalender op hun website.

Na een bijzonder vriendelijk ontvangst met heldere instructies begint het avontuur. Met een thermoskan - die verrassend lang warm blijft - en flink ontbijtpakket mag je op pad, de natuur in. Een korte wandeling brengt je bij een glazen box tussen de bomen en struiken, in ons geval omgeven met vlinders en vogels. De box is voorzien van een boxspring, chemisch toilet en kast met wat essentiële voorzieningen. Ontzettend back to basic, en dat betekent even weg van alle prikkels. Maar ook weg van het stromend water, voor een echte ‘oerbeleving’ in de natuur.

*Verblijf een nacht midden in het bos, kom los van alles en kom tot rust in Boxtel

Na een fijne - en niet eens heel koude - nacht, word je heerlijk uitgerust wakker tussen het geluid van fluitende vogels, een enkele windvlaag door de bomen boven je en misschien wel andere wilde dieren uit de omgeving. En dat is precies wat huurders van de box & breakfast bijblijft:

De ervaring van overnachten midden in de natuur waar je allerlei geluiden hoort en dingen ziet die normaal gesproken onbewust aan je voorbij gaan. De rust, de stilte, je telefoon even weg, goede gesprekken hebben. Dat hebben onze gasten als heel positief ervaren.” 

Je start de dag gelijk goed met een uitgebreid en gezond ontbijt, dat je rustig kunt verorberen aan het tafeltje voor de deur of lekker op bed. Daarna kun je heerlijk ontspannen aan je dag beginnen en de omgeving van Boxtel gaan ontdekken.

Kom ook tot rust in Boxtel

Een nachtje weg in de Box & Breakfast zul je niet snel vergeten. Wil je eens iets anders proberen of ben je op zoek naar ontspanning? Dan is het slapen in de natuur echt het proberen waard. Na vier succesvolle jaren draagt gemeente Boxtel dit project nu over aan de exploitanten van de boxen, wat betekent dat huurders hopelijk nog jarenlang kunnen genieten van de Boxtelse natuur.

Benieuwd hoe Box & Breakfast de Huurkalender heeft vormgegeven op hun eigen verhuurwebsite? Neem dan vooral een kijkje op de website en laat je inspireren.


Huurkalender.nl - Uw verhuur goed geregeld

Maak het uzelf en uw klanten gemakkelijk en beheer uw beschikbaarheid eenvoudig online. Beheer uw online reserveringen, boekingen en beschikbaarheid van uw vakantiewoning, bed & breakfast, auto, camper of boot nu simpel online met het flexibele reserveringssysteem van Huurkalender.nl.

Maak nu gratis een kalender aan