TikTok inzetten voor je verhuurbedrijf: hoe werkt het?

TikTok inzetten voor je verhuurbedrijf: hoe werkt het?

Wie social media inzet voor z’n verhuurbedrijf is vast en zeker op zoek naar de laatste trends. En als we het hebben over de laatste trends, dan hebben we het toch meestal over Tiktok. Facebook, Twitter en Instragram zijn stabiel en bekend bij een groot publiek, maar wil je je echt richten op een nieuwe generatie en dus de toekomst? Dan gebruik je ook TikTok. 

Nu hoor ik je denken: ‘TikTok? Echt niet!’. Er zijn namelijk nog altijd twee kampen: de TikTok-verslaafden en de groep mensen die het weigert te downloaden. Toch is het echt de moeite waard om je er eens in te verdiepen, zeker als je verhuurt in de reisbranche. Daarom leggen we hier aan je uit hoe TikTok werkt en wat de voordelen van deze app zijn voor jouw verhuurbedrijf. 

Lang leve video!

Waar enkele jaren geleden foto’s nog trending waren, is dat nu voornamelijk videomateriaal. TikTok is een app gebouwd op basis van videocontent. Maar deze trend zie je niet alleen op TikTok terug, ook Facebook en Instagram bewegen hierin mee met de optie om Stories en Reels te plaatsen. Wel zien we vaak dat Reels overgenomen zijn van TikTok en TikTok dus eigenlijk de oorspronkelijke app is waar deze video’s vandaan komen. 

Kort gezegd is een foto van je vakantiehuis of van de omgeving dus niet meer voldoende om nieuwe huurders te vinden. Wil je een grote groep mensen bereiken, dan zijn TikTok video’s een goede kans om ‘viral’ te gaan en een nieuwe doelgroep te bereiken. 

Gunstig algoritme

Facebook en Instagram komen regelmatig in opspraak als er weer een wijziging plaatsvindt in het algoritme. Het algoritme is het systeem achter de schermen dat bepaalt welke content jijzelf te zien krijgt en wat van jou bij andere gebruikers terechtkomt. 

Het lijkt voor actieve gebruikers steeds lastiger te worden om nieuwe volgers te vinden of nieuwe mensen te bereiken voor hun beeldmateriaal. Op TikTok werkt dat gelukkig nog anders. Daar kun je juist een grote groep nieuwe mensen met dezelfde interesses bereiken! Maak jij een goede video dan verspreidt TikTok hem vanzelf en hoef jij amper nog iets te doen.
Kleine kanttekening hierop: verwacht dit niet na de eerste video. Maar na enkele video’s gaat het algoritme meestal wel voor je werken. 

De ‘echte’ wereld

Facebook is erg gericht op interactie met anderen, Instagram kennen we allemaal van het perfecte plaatje of ‘de perfecte feed’, en zo heeft TikTok weer een ander doel. Voorlopig draait het op TikTok namelijk vooral op authenticiteit en herkenbaarheid. Er is meer ruimte voor humor, het openlijk bespreken van dromen of juist angsten en men deelt er een echter beeld van het leven. 

Klinkt dat voor jou als muziek in de oren? Dan is dit zeker het medium waarop jij te vinden wilt zijn. 

Tiktok & verhuren

Misschien geloof je inmiddels wel dat TikTok een leuke app is om te gaan onderzoeken. Maar hoe zet je dit nu in voor je verhuurbedrijf? Dat kan op verschillende manier!

Verhuur je een vakantiehuis? Dan kun je allerlei video’s plaatsen van het interieur, de omgeving of speciale faciliteiten waar mensen echt van moeten weten. Maar je kunt ook denken aan tips om goedkoop hun reis te boeken. Zoek eens bestaande video’s op met zoekwoorden als ‘travel’ of ‘vakantie’ en laat je inspireren met eindeloze mogelijkheden. 

Verhuur je iets anders dan een vakantiehuis? Bijvoorbeeld je diensten als kok? Dan kun je alle TikTok-gebruikers mooi inspireren met jouw kooktips of heerlijke recepten. Verhuur je gereedschap? Verbaas mensen dan met de best bewaarde klustips. Gegarandeerd dat jouw TikToks dan gedeeld worden en snel meer zichtbaarheid krijgen!

Kortom: de mogelijkheden voor je verhuurbedrijf op TikTok zijn eindeloos!


Huurkalender.nl - Uw verhuur goed geregeld

Maak het uzelf en uw klanten gemakkelijk en beheer uw beschikbaarheid eenvoudig online. Beheer uw online reserveringen, boekingen en beschikbaarheid van uw vakantiewoning, bed & breakfast, auto, camper of boot nu simpel online met het flexibele reserveringssysteem van Huurkalender.nl.

Maak nu gratis een kalender aan