Waarmee kan ik een eigen verhuurbedrijf starten?

Denk je er wel eens over na om je eigen verhuurbedrijf te starten, maar weet je nog niet wat je wilt verhuren? Geen probleem! Er zijn gelukkig talloze ideeën beschikbaar voor het beginnen van je eigen verhuurbedrijf.

In een markt waarin huren aantrekkelijker wordt dan kopen, is het starten van een verhuurbedrijf zeker het proberen waard. Om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is in de verhuurbranche lees je hier waarmee jij allemaal een eigen verhuurbedrijf zou kunnen starten. 

Vakantiehuizen of -kamers

Misschien wel de meest voor de hand liggende optie, maar ook een van de veiligste opties, is het verhuren van een vakantiehuis. Nu kun je denken aan een mooi vakantiehuis in Oostenrijk of Spanje, maar het kan ook een kamer in je eigen appartement zijn. Of hebben je opa en oma misschien nog een chalet die een groot deel van het jaar leegstaat? Denk in mogelijkheden. 

Het voordeel van een vakantiehuis is dat je niet alleen geld verdient aan de verhuurinkomsten maar ook het vastgoed meestal in waarde stijgt. Een goede investering dus!

Gereedschap- en machineverhuur

Wie heeft er nu nog een schuur vol gereedschap en klusmateriaal liggen? Vrijwel niemand! Laat staan bouwmachines. Een gat in de markt dat jij kunt opvullen.

Het is vaak voordeliger om het gereedschap die ene keer te huren. Nu doen mensen dit veelal via de bekende bouwmarkt om de hoek, maar je kunt natuurlijk ook jouw gereedschap en machines aanbieden via een eigen website. Je kunt je bijvoorbeeld richten op materialen voor het aanleggen van een tuin of voor het verbouwen van een huis. Maar ook voor het onderhouden van auto’s is veel materiaal nodig. 

Voertuigen verhuren

Heb je een oldtimer, limousine, vespa of ander bijzonder voertuig beschikbaar? Uitermate geschikt voor verhuur! Denk bijvoorbeeld aan evenementen waarbij men in speciale auto’s wil arriveren, of simpelweg dagjes uit met de auto of motor door Nederland op een mooie zomerdag. Maar ook met gewone auto’s of busjes kun je natuurlijk een eigen business starten. Naar autoverhuur is altijd wel vraag, zolang je maar concurrerende prijzen biedt en goede, duidelijke voorwaarden stelt.

Bootverhuur

Ook op het water valt er een hoop te verhuren. Heb je een luxe boot die je niet het hele jaar gebruikt? Dan kun je overwegen om hem een deel van het jaar te verhuren. Of misschien heb je wel meerdere watersportartikelen in je bezit waar je anderen ook blij mee kunt maken. Zeker ‘s zomers kun je hiermee in korte tijd veel bijverdienen.

Campers en caravans

De verhuur van campers en caravans maakte in 2021 een heuse opmars. Een roadtrip door europa is bij zowel de jeugd, de middelbare leeftijdsgroep en de senioren erg gewild, maar niet iedereen heeft het geld om een eigen camper of caravan te kopen. Een camper of caravan huren is daarom erg in trek. Heb jij een camper of caravan beschikbaar die je niet veel gebruikt? Dan kun je er dus zeker aan denken om die te verhuren voor extra inkomsten.


Evenementmaterialen 

Springkussens, meubels, podia, koffiebars, barbecues, discolampen, geluidsinstallaties, een photobooth of suikerspinmachine; je kunt het zo gek niet verzinnen of het wordt wel gehuurd in de evenementenbranche. Vind je de evenementenbranche leuk om in te werken? Onderzoek dan eens of je hierin een bedrijf zou willen starten. Je kunt altijd klein beginnen met een eigen geluidsinstallatie, voor bijvoorbeeld huisfeestjes, en dit later uitbreiden met ander materiaal dat je ergens opslaat.

Bijzondere en/of handige locaties

Heb je een locatie die een deel van het jaar leegstaat? Zoals een zaal, garagebox, bijhuis of misschien een prachtige tuin als fotolocatie? Verhuur hem dan! Zelfs je eigen huis is tegenwoordig te verhuren als vergaderruimte of als filmlocatie, al zal je dan wel wat aandacht aan de inrichting moeten besteden. 

Themakisten

Feestkisten of themakisten worden steeds hipper, vooral voor kinderfeestjes. Denk aan slaapfeestje, tuinfeestje, verkleedfeestje of cake smash. Doordat ouders een steeds drukker programma hebben, is dit een geweldige uitkomst als er tussendoor nog ergens een kinderfeestje gepland moet worden. 

Workshops

Tover jij ‘s avonds met veel plezier en passie een lekkere, culinaire maaltijd op tafel? Overweeg dan eens om kookworkshops te geven. Of bakworkshops, als zoetigheid meer je ding is. Maar ook in andere hobby’s kun je workshops starten, zoals beeldhouwen of schilderen. Er is genoeg te bedenken!

Andere ideeën

Meer inspiratie nodig om te beginnen met je eigen verhuurbedrijf? We hebben alvast een hoop ideeën voor je verzameld in onderstaande woordenwolk!
Overweeg je om je eigen verhuurbedrijf te starten? Bekijk dan hier hoe een kant-en-klare verhuurwebsite via Huurkalender.nl het verhuren voor jou eenvoudig maakt.Huurkalender.nl - Uw verhuur goed geregeld

Maak het uzelf en uw klanten gemakkelijk en beheer uw beschikbaarheid eenvoudig online. Beheer uw online reserveringen, boekingen en beschikbaarheid van uw vakantiewoning, bed & breakfast, auto, camper of boot nu simpel online met het flexibele reserveringssysteem van Huurkalender.nl.

Maak nu gratis een kalender aan