Voordelen van je eigen reserveringssysteem

Voordelen van je eigen reserveringssysteem 

Wil je gaan verhuren, maar twijfel je of je zelf je boekingen wilt beheren of dit via een groter boekingsplatform laat lopen? Of kost je verhuuradministratie inmiddels zoveel tijd dat het tijd wordt voor de volgende stap op het gebied van boekingen beheren? 

Om je bij de keuze te helpen, hebben we de voordelen van een eigen online reserveringssysteem voor je op een rijtje gezet. Na het lezen hiervan weet je precies of een eigen reserveringssysteem is wat jij nodig hebt voor je eigen verhuurbedrijf. 

Gemak voor huurders

Heb je een eigen verhuurwebsite of wil je die gaan maken? Dan maak je het huurders gemakkelijk om een boeking te plaatsen als je een eigen reserveringssysteem inbouwt via een plugin. Boekers die moeten mailen of bellen om een boeking te plaatsen zijn sneller geneigd om af te haken in het boekingsproces. Ook een stap naar een extern boekingsplatform is er soms een te veel. En dat is zonde van het harde werk dat je in je website hebt gestoken! 

Nog een gemak voor huurders is dat ze direct na een boeking eenvoudig online kunnen betalen. Huurders hoeven niet zelf achter hun betalingen aan te gaan, omdat dit allemaal automatisch geregeld wordt. Per e-mail blijven ze op de hoogte van betaalde of nog te betalen bedragen. 

Bespaar op de kosten per boeking

Grote boekingsplatformen steken een deel van jouw omzet in hun eigen zak. Het lijkt misschien voordelig om je verhuurobject bij de grote spelers aan te bieden, omdat ze geen lidmaatschapsgeld vragen, maar uiteindelijk verkijken verhuurders zich nog vaak op de kosten die ze toch betalen om er gebruik van te mogen maken. Wil je liever boekingen ontvangen zonder de hoge commissiekosten? Dan is het een goede keuze om een eigen verhuurwebsite en reserveringssysteem te nemen. 

Minder handmatige handelingen 

Als je veel handmatig moet verwerken, is het boekingsproces erg foutgevoelig. Je moet alle gegevens handmatig invullen en ook facturen en betalingen handmatig verwerken. Met een eigen reserveringssysteem kun je al deze handelingen automatiseren. Komt er een boeking binnen? Dan vult de huurder zelf alle gegevens in en regelt de software de rest voor je, van informatie versturen tot het beheren van de betalingen. Het enige wat jij hoeft te doen, is vooraf zorgen dat alle instellingen goed staan. 

Tijdsbesparing

Met de automatisering van veel gegevens en handelingen bespaar je veel tijd. Maar ook het invoeren van de prijzen kan supersnel met je eigen reserveringssysteem, waardoor je meer tijd overhoudt voor andere dingen, zoals klantcontact en promotie. 

Overzichtelijke administratie

Met een eigen reserveringssysteem als de Huurkalender kun je alle boekingen goed overzichtelijk houden. Je kunt er je administratie in bijhouden, maar ook boekingen uit andere boekingsplatformen eraan koppelen. Zo heb je in een oogopslag een goed overzicht van al je boekingen.

Komen klanten het volgende jaar nog eens terug? Dan kun je al hun boekingen bij elkaar bewaren. Zo houd je je boekingsadministratie erg overzichtelijk. 

Je hebt instellingen zelf in de hand 

Met een eigen reserveringssysteem als de Huurkalender kun je veel instellingen zelf beheren. Denk aan dag- of nachtprijzen, kortingsacties, minimaal of maximaal aantal dagen/nachten, arrangementen of bijvoorbeeld je eigen automatische e-mails.

Vormgeving naar eigen stijl 

Je kunt je eigen boekingsmodule naar eigen stijl vormgeven, zodat het aansluit op de identiteit van jouw verhuurbedrijf. Het voordeel van een boekingsmodule in je eigen stijl is dat het vertrouwd overkomt voor de boekers. 

Je bent altijd up-to-date

Met een reserveringssysteem in de cloud ben je altijd up-to-date. Je hoeft niet eerst je mail bij te werken of andere boekingssystemen langs om op de hoogte te zijn van de nieuwste boekingen. Zo mis je nooit een boeking en voorkom je dubbele boekingen.

Nog eens de voordelen van een eigen online reserveringssysteem op een rijtje: 

  • Meer gemak voor huurders, en daardoor meer boekingen

  • Minder commissiekosten per boeking

  • Minder handmatige handelingen als verhuurder en dus minder foutgevoelig

  • Meer tijd over voor zaken als klantcontact en marketing

  • Meer overzichtelijke administratie

  • Je hebt zelf in handen hoe, wanneer en onder welke voorwaarden je wilt verhuren

  • Vormgeving naar eigen stijl, aansluitend op je verhuurwebsite

  • Altijd op de hoogte van de laatste boekingen


Huurkalender.nl - Uw verhuur goed geregeld

Maak het uzelf en uw klanten gemakkelijk en beheer uw beschikbaarheid eenvoudig online. Beheer uw online reserveringen, boekingen en beschikbaarheid van uw vakantiewoning, bed & breakfast, auto, camper of boot nu simpel online met het flexibele reserveringssysteem van Huurkalender.nl.

Maak nu gratis een kalender aan