Je camper verhuren? Dit moet je regelen! In 5 stappen je camper verhuurd.

Ze worden steeds populairder onder alle generaties vakantiegangers: campers in alle soorten en maten. Met een camper ben je ontzettend mobiel en kun je veel meer van een omgeving ontdekken dan wanneer je de hele reis in een vaste accommodatie verblijft. 

Sinds 2020 is er een duidelijke trend te zien in camperland. Steeds meer Nederlanders schaften een camper aan. Maar ook in Duitsland, Frankrijk en Engeland was deze trend te zien. Behoor jij ook onder een van deze gelukkige eigenaren van een camper? Dan ben je vast geïnteresseerd in de mogelijkheden om hem te verhuren. Want wat zou het zonde zijn als dat mooie voertuig de rest van het jaar stilstaat, nietwaar?

Een camper verhuren hoeft gelukkig niet lastig te zijn, maar het is wel belangrijk om een aantal zaken te regelen voordat je begint. Denk aan verzekeringen, een verhuurplatform en het verhuurklaar maken van de camper voor andere gebruikers. Wij zetten de belangrijkste beginstappen voor camperverhuur hier voor je op een rijtje. 

Doe marktonderzoek

Om te beginnen is het belangrijk om te weten of er vraag is naar jouw camper. En zo ja, wie is dan precies jouw doelgroep? Heb je een camper die vooral jongeren aanspreekt die door heel europa willen touren, of juist eentje voor senioren die op een rustig tempo een paar weken door Frankrijk willen reizen. Het ontdekken van de markt helpt je bij het bepalen van je verhuurstrategie.

Regel je verzekeringen

Een camper is een dure aanschaf die je goed verzekerd wilt hebben, zeker als je hem verhuurt aan anderen. Verhuur je je camper maar af en toe? Kies dan voor een dagverzekering waarbij je alleen betaalt voor de dagen waarop de camper daadwerkelijk verhuurd is. Bij veelvuldige verhuur is een jaarverzekering rendabeler, dan kun je de camper onbeperkt verzekeren.

Zet je belastingen op een rij

Ook bij camperverhuur heb je te maken met belastingen. In Nederland betaal je BTW, inkomstenbelasting uit verhuur en wegenbelasting. Er zijn veel verschillende regels rondom je belastingen afhankelijk van jouw specifieke situatie, daarom loont het om hiervoor met een belastingadviseur om de tafel te gaan zitten. 

Bepaal de beste verhuurprijs

Om je camper goed op de markt te zetten is het belangrijk dat je een goede verhuurprijs bepaalt. Doe van tevoren onderzoek naar de gemiddelde prijzen in de markt en weeg de voor- en nadelen van jouw camper af tegen die van andere campers. Meer tips voor het bepalen van een goede prijs vind je #hier. 

Vind een geschikt boekingssysteem

Heb je de beste prijzen bepaald? Dan is het tijd om je prijzen in te voeren in een goed boekingssysteem. Je kunt kiezen voor een bekend platform, een eigen verhuurwebsite of allebei.

Huurkalender.nl is een uitstekende tool voor het verhuren van je camper. Meer weten over de mogelijkheden? Bekijk hier wat we voor je kunnen betekenen.

Maak de camper verhuurklaar 

Niet minder belangrijk is het natuurlijk om je camper verhuurklaar te maken. Weet je al wat jouw huurders nodig hebben voor hun reis? Wil je bijvoorbeeld beddengoed verstrekken? Denk er ook aan dat je camper goed onderhouden en schoongemaakt moet zijn voor elke huurperiode. 

Zorg voor voldoende gebruikshandleidingen en informatie voor huurders

Niets zo vervelend als je camper met schade terugkeert. Bovendien is het ook voor je huurders wel zo prettig om te weten hoe alles werkt en wat er aan verzorging van hen verwacht wordt. Zo is het bijvoorbeeld handig om onderweg geen zware spullen in hoge kastjes te leggen. Zorg dus voor voldoende duidelijke handleidingen over de camper. 

Regel een camperstalling 

Vergeet niet om ook de stalling van je camper in te calculeren voor periodes dat de camper niet verhuurd wordt. Onderzoek goed waar je je camper stalt en zorg dat je duidelijke afspraken vastlegt in een contract. En neem de stalling van je camper ook mee in je verzekering, want doorgaans is je camper niet via de stallingseigenaar verzekerd in de stalling.


Huurkalender.nl - Uw verhuur goed geregeld

Maak het uzelf en uw klanten gemakkelijk en beheer uw beschikbaarheid eenvoudig online. Beheer uw online reserveringen, boekingen en beschikbaarheid van uw vakantiewoning, bed & breakfast, auto, camper of boot nu simpel online met het flexibele reserveringssysteem van Huurkalender.nl.

Maak nu gratis een kalender aan