Hoe schrijf ik een goed blog voor mijn verhuurwebsite?

Je hebt een verhuurwebsite, een goed concept, maar nu nog de content. Om je verhuurwebsite te vullen met content kun je met regelmaat blogs publiceren. Maar die blogs zul je ook moeten schrijven en daar komt nog best wat bij kijken. Wat hoe grijp je nou de aandacht van je bezoekers? En hoe houd je dat vast? Met onze tips maak je van jouw blogpagina een succes! 

Denk vanuit je huurders

Dit is toch wel de belangrijkste tip die we willen meegeven. Denk al-tijd vanuit je huurders. Welke informatie hebben zij nodig? Wat vinden zij leuk om te lezen? Je kunt misschien wel een boek schrijven gerelateerd aan jouw verhuurobject, maar als de helft daarvan niet is wat je websitebezoekers willen lezen, trek je geen bezoekers naar je blogs. 

Verplaats je dus eerst in de bezoeker van je website en houd een brainstormsessie met blogonderwerpen. 

Bepaal je kernboodschap

Je hebt vast wel eens een verhaal gelezen waarvan je na afloop eigenlijk niet wist wat de boodschap was, toch? Dat kun je voorkomen door eerst voor jezelf de kernboodschap te bepalen. Door te schrijven vanuit je kernboodschap verlies je nooit het doel uit zicht en blijft je verhaal helder voor de lezer. 

Schrijf gestructureerd

Door je kernboodschap op te delen in een aantal subthema’s kun je gestructureerd aan de slag. Schrijf voor elk subthema op wat je wilt overbrengen aan je lezers en werk dat verder uit. Je merkt dan vanzelf dat er een opbouw ontstaat in je verhaal. 

Zorg voor een pakkende inleiding

De inleiding is het eerst wat de lezer ziet. Daarin moet je direct de aandacht pakken en vasthouden. Een strategie die vaak werkt is inspelen op iemands gevoel, situatie of ervaringen. Herkenbaarheid zorgt automatisch voor aandacht, omdat men graag over zichzelf leest. ‘Wat egoïstisch’ hoor ik je denken, maar zo werken wij mensen nu eenmaal. 

Maak korte zinnen

We worden allemaal wijs gemaakt dat lange, complexe zinnen met moeilijke woorden interessanter overkomen dan stukken tekst in jip-en-janneke-taal. Laat je daar niet door gek maken. Als iets lekker leest, zijn het wel korte zinnen in begrijpelijke taal. Een tekst kan nog zo interessant overkomen, maar als de lezer te veel moeite moet doen, kun je erop rekenen dat-ie afhaakt. 

Korte zinnen maak je bijvoorbeeld door hulpwerkwoorden zo veel mogelijk achterwege te laten. Lees ter illustratie de volgende zin: “Zou u alstublieft zo vriendelijk willen zijn om misschien even uw adresgegevens achter te laten?” en vergelijk deze zin met :“Wat is uw adres? Alvast bedankt voor het doorgeven”. In het tweede geval hoef je je niet door allerlei woorden heen te wurmen om tot de kern van de zin te komen, en dat is precies wat jouw lezers ook willen. 

Gebruik beeldmateriaal

Alleen tekst is leuk, maar beelden zijn tegenwoordig onmisbaar om de aandacht erbij te houden. Voeg daarom ook mooie afbeeldingen of een video toe aan je blogs. Met beelden maak je de tekst visueel en wordt het makkelijker leesbaar én beter onthouden.

Denk aan SEO

Naast een leuk blog voor je lezers is het natuurlijk ook van belang dat je blogs gevonden worden in Google. Zo zorg je gelijk voor meer zichtbaarheid en uiteindelijk meer boekingen via je eigen verhuurwebsite. Vergeet dus niet je blog te optimaliseren voor de zoekmachine.


Huurkalender.nl - Uw verhuur goed geregeld

Maak het uzelf en uw klanten gemakkelijk en beheer uw beschikbaarheid eenvoudig online. Beheer uw online reserveringen, boekingen en beschikbaarheid van uw vakantiewoning, bed & breakfast, auto, camper of boot nu simpel online met het flexibele reserveringssysteem van Huurkalender.nl.

Maak nu gratis een kalender aan