Verhuurder aan het woord; Hoe verhuur ik ons Vakantiehuis Arcadia met de Huurkalender

  • Geplaatst op: 1 apr, 2021 Huurkalender Vakantiewoning verhuren

Nu zo’n anderhalf jaar geleden, vlak voordat de aankoop van Vakantiehuis Arcadia definitief werd, ben ik begonnen met het bouwen van mijn website www.vakantiehuisarcadia.nl om zelf ons Vakantiehuis Arcadia op een klein particulier parkje Villemaire in Zonnemaire op Schouwen Duiveland te kunnen aanprijzen en verhuren. Aangezien ik al vaker een website heb gebouwd, met behulp van Joomla, indertijd voor onze tuin, die wij openstelden voor publiek en ik ook al eens een website voor onze dochter in elkaar heb gezet, ging dat vrij vlot. Het 'fine tunen' vraagt altijd het meeste werk; wat wil ik voor hoofdkleur, welke onderwerpen, menutitels, wil ik gebruiken etc.… En natuurlijk het allerbelangrijkste, als je zelf gasten wil trekken via een website, het reserveringssysteem! Nu zijn er modules voor Joomla websites om reserveringssystemen te integreren, maar die zijn, voor wat ik wilde, veel te uitgebreid. Dat zijn systemen voor complete hotels of voor websites met grote aantallen huisjes. Wij hebben één vakantiewoning in de verhuur dus ik ben op zoek gegaan naar iets anders dat ik kon koppelen aan mijn website.

Reserveringssysteem via Huurkalender.nl

Na een hele speurtocht op internet ben ik uitgekomen bij Huurkalender.nl. Een Nederlands systeem met zeer gedreven eigenaren. Dit is een systeem dat ik kan koppelen aan mijn website en waarbij de betalingen ook geregeld kunnen worden via mijn eigen website. Op het moment dat er een reservering binnenkomt, zijn er verschillende opties. Ik kan bijvoorbeeld kiezen om de kalender  van ons Vakantiehuis Arcadia meteen dicht te laten gaan bij reserveren maar ik kan ook kiezen om de gereserveerde periode pas te laten sluiten als de aanbetaling voldaan is. Dat is de optie waar ik vorig jaar mee gestart ben, ondertussen heb ik die aangepast omdat betalingen uit het buitenland vaak wat vertraging hebben waardoor er één keer een dubbele boeking binnen gekomen is. Om dat voortaan te voorkomen, gaat de beschikbaarheidskalender en dus het reserveringssysteem van vakantiehuis Arcadia nu direct dicht bij een reservering ook als de aanbetaling volgens Mollie nog niet voldaan is. De gasten hebben dan 24 uur de tijd om de aanbetaling alsnog te voldoen, anders verloopt de optie op de reservering en open ik de kalender van ons Vakantiehuis Arcadia in Zonnemaire op Schouwen Duiveland weer voor boekingen.

Betalingssysteem Mollie

Mollie, een goed bekend staand betalingssysteem, kun je via Huurkalender.nl koppelen aan je eigen website. Via Mollie heb je dan weer mogelijkheden om een scala van betaalmiddelen te koppelen zodat de gasten keuze hebben op welke manier zij willen betalen. Onze gasten, die een reservering plaatsen, hebben, op dit moment,  de keuze uit heel veel betaalmogelijkhede zoals iDeal, S€PA, SOFORT Banking, Bancontact, Creditcard en nog veel meer.  

Meerdere kalenders te koppelen aan Huurkalender.nl

Via één account Huurkalender.nl zijn  3 verschillende kalenders, lees  vakantiewoningen, bed & breakfast kamers, auto’s, campers of boten etc.., te koppelen maar ik heb genoeg aan één kalender namelijk die voor Vakantiehuis Arcadia. Ik heb de meest uitgebreide module gekozen en die bevalt mij prima. Ik wil namelijk zelf de betalingen kunnen ontvangen. Je kunt ook voor een minder uitgebreide versie gaan en de betaling via andere platforms laten lopen. Als ik ergens een probleem tegen kom, of iets niet helemaal duidelijk is, is het antwoord met de oplossing vaak maar één mailtje naar Tjeerd weg!

Automatische mail verzorging

Binnen Huurkalender.nl is een uitgebreid systeem beschikbaar dat automatische mails verzorgt. Die worden bijvoorbeeld direct verstuurd nadat er geboekt is en ook weer nadat er betaald is. Dit natuurlijk alleen als je de mogelijkheid van Book & Pay hebt ingesteld. Ook kan ik handmatig ‘automatische’ mails versturen, in iedere gewenste situatie, die ik van te voren allemaal al gestandaardiseerd heb. Al deze mails kan ik zelf aanpassen en in alle mogelijke talen versturen. Ik heb ze standaard klaar staan in Nederlands, Duits, Engels en Frans.

iCal import beschikbaarheidskalender

Naast mijn eigen website heb ik Vakantiehuis Arcadia ook op andere platforms aangemeld, zie “Blog Onze zoektocht naar gasten!” Die platforms kunnen ook weer gekoppeld worden via de iCal import. Dit houdt in dat zodra er een reservering binnenkomt op mijn website via Huurkalender.nl, alle beschikbaarheidskalenders  op de andere platforms waar ik aangesloten ben, (als die ook met iCal werken) ook voor die periode dicht gaan en omgekeerd.

Zo al met al ben ik zeer tevreden over hoe dit reserveringssysteem van Huurkalender.nl presteert op mijn website www.vakantiehuisarcadia.nl.


Huurkalender.nl - Uw verhuur goed geregeld

Maak het uzelf en uw klanten gemakkelijk en beheer uw beschikbaarheid eenvoudig online. Beheer uw online reserveringen, boekingen en beschikbaarheid van uw vakantiewoning, bed & breakfast, auto, camper of boot nu simpel online met het flexibele reserveringssysteem van Huurkalender.nl.

Maak nu gratis een kalender aan


ChatStel je vraag