Tips om je vakantiehuis verhuur klaar te maken

  • Geplaatst op: 31 okt, 2019 Vakantiehuis verhuren Vakantiehuis tips Vakantiehuis

Met de vakantieperiode om de hoek gaan slimme verhuurders er alles aan doen om hun rendement op hun vakantiehuizen te maximaliseren. Kerstmis nadert snel en veel mensen maken zich op om hun vakantiehuizen te verhuren in de hoop om in het hoogseizoen een extraatje bij te verdienen. Maar dat betekent niet dat vakantiehuurders bereid zullen zijn om een ondermaatse accommodatie te accepteren, simpelweg omdat de eigenaar van het huis niet weet hoe hij zijn huis moet verhuren. Het betekent ook niet dat elke Tom, Dick of Harry het pand kan huren voor zijn vakantie. De woning moet volgens een bepaalde standaard worden onderhouden en huurders moeten worden gescreend voordat ze de sleutels van de woning krijgen.

Bepaal de prijs van je accommodatie

Een van de grootste fouten die een verhuurder kan maken is het te hoge prijzen van een vakantiehuis. Misschien kun je wel wanhopige ziel vinden die het boeken tot het laatste moment heeft laten liggen en die het huis met tegenzin zal huren, maar dit is niet goed voor degenen die een goed jaarinkomen uit de verhuur hopen te halen. Door een huurkalender te gebruiken heb je je beschikbaarheid altijd up-to-date. Integreer eenvoudig de beschikbaarheidskalender in je eigen website en je hebt alles direct op orde. Zoals met alles in onroerend goed zal de prijs grotendeels afhangen van de locatie van de woning. Woningen aan het strand zullen over het algemeen meer kosten dan een huis dat verder weg van de zee ligt. Zelfs dit is echter relatief en je gaat natuurlijk veel meer verdienen voor een woning die in een eersteklas vakantiegebied ligt in tegenstelling tot iets dat in een minder wenselijke vakantiestad ligt.

Ken je potentiële huurder

Ken je klant en maak kennis met het soort mensen dat vaak in de omgeving van de woning verblijft. In het algemeen zullen mensen die bereid zijn om geld te betalen op zoek gaan naar vakantiewoningen in plaatsen zoals zuid Frankrijk, terwijl degenen die op hun centen moeten letten, zullen kiezen voor goedkopere gebieden in bijvoorbeeld Spanje. Dit kan echter van stad tot stad verschillen en het is daarom belangrijk om je onderzoek te doen om jezelf niet uit de markt te prijzen in je specifieke gebied. Om deze reden is het raadzaam om iets te kopen in een gebied dat je kent en het te prijzen in overeenstemming met andere soortgelijke eigendommen in de omgeving. Een goede investering in een vakantiehuis zou het hele jaar door een inkomen moeten opleveren en hoewel het buiten de schoolvakanties kan afnemen, zou je idealiter in staat moeten zijn om de woning minstens één keer per maand te verhuren.

Maak reclame voor je vakantiehuis

Mond-tot-mondreclame is, zoals altijd, de beste manier om te adverteren en het hebben van gasten die hun ervaring in je huis positief beoordelen zal meer boekingen aanmoedigen die na verloop van tijd, invloed hebben op het bedrag dat je in rekening kunt brengen.


Ontvang binnen 10 minuten boekingen via je eigen website
Integreer de beschikbaarheid van je diensten binnen enkele seconden in je eigen website. Laat je bezoekers zien wanneer je beschikbaar bent. Probeer alle opties nu 14dagen gratis uit.Probeer het gratis

Inspecteer je vakantiehuis vanuit de huurder

De inrichting van een vakantiehuis moet zowel praktisch als comfortabel zijn. Lounge suites moeten bijvoorbeeld bedekt zijn met een gemakkelijk schoon te maken stof of beter nog, leer. Plaats jezelf in de schoenen van je huurder: je bent op vakantie, je wilt comfortabel ontspannen en je voeten op de salontafel zetten, dus voorzie het huis van meubilair dat klopt, maar ook niet teveel kost als het vervangen moet worden. Koop de beste bedden die je je kunt veroorloven. Iedereen geniet van een goede nachtrust en dit is vooral belangrijk tijdens de vakantie. Goed linnengoed is ook een bonus, dus overweeg om iets te kopen dat een hoger dan gemiddeld aantal draden heeft en een luxe uitstraling. Badkamers moeten brandschoon en schimmelvrij zijn en hoewel niet strikt noodzakelijk, zullen gratis zeepjes en shampoos gewaardeerd worden door je tijdelijke gasten. Hetzelfde geldt voor de keuken. Naast het feit dat deze onberispelijk zijn, moeten de eigenaars ook controleren of alles, inclusief de koelkast en het fornuis, in goede staat is. Al het servies, bestek en de potten en pannen moeten worden geïnspecteerd voordat een huurder de woning in gebruik neemt. Airconditioners moeten regelmatig worden onderhouden en in goede staat zijn. De batterijen van alle afstandsbedieningen moeten worden gecontroleerd en waar nodig worden vervangen. Ga minstens één keer per jaar naar de woning om de algemene staat van de woning te controleren, ongeacht of je een agent gebruikt om de woning te beheren of niet. Gebruik deze tijd om eventuele reparaties te doen en om kapotte apparaten of armaturen te vervangen, evenals het controleren van de algemene staat van de woning.  


Huurkalender.nl - Uw verhuur goed geregeld

Maak het uzelf en uw klanten gemakkelijk en beheer uw beschikbaarheid eenvoudig online. Beheer uw online reserveringen, boekingen en beschikbaarheid van uw vakantiewoning, bed & breakfast, auto, camper of boot nu simpel online met het flexibele reserveringssysteem van Huurkalender.nl.

Maak nu gratis een kalender aan


ChatStel je vraag