Hoe kun je je vakantiehuis permanent verhuren?

  • Geplaatst op: 30 okt, 2019 Online reserveringssysteem Verhuren Vakantiehuis verhuren Permanent verhuren
Als je besluit om je appartement voor korte termijn te verhuren, ben je flexibeler, heb je minder renovatiewerk, hogere huurinkomsten en kun je profiteren van belastingvoordelen. Je zult echter ook veel meer werk in je huis moeten steken, geen gegarandeerd maandelijks inkomen hebben en veel tijd moeten besteden aan de administratie en marketing van je huis. Toch zijn er mogelijkheden om je vakantiehuis bijna permanent te verhuren, ook in het laagseizoen.

Een vakantiehuis is niet zomaar een huis

Is er iets dat je moet veranderen voordat je voor langere tijd gaat verhuren? Wil je de woning verhuren aan gezinnen met kinderen en kun je spullen zoals kinderbedjes en babybadjes ergens opbergen? Heb je informatie nodig voor de huurder over het toerisme in de regio? Hoe zit het met het aantal bedden? Aan de andere kant kan het ook nodig zijn om de apparatuur in je vakantiehuis bij te werken om langdurige huurders aan te trekken. Een televisie, internetverbinding en keukenapparatuur die geschikt zijn voor dagelijks gebruik zijn zeker gewenst.

Maak gebruik van je online reserveringen

Hoewel Airbnb en Booking.com in de eerste plaats bedoeld zijn voor korte termijn verhuur van vakantiehuizen, is ook hier lange termijn verhuur mogelijk. Ga dus alle boekingskanalen die je tot nu toe hebt gebruikt door en bedenk of ze nog steeds zinvol zijn. Mogelijk weet je al dat je slechts voor een beperkte periode lange termijn verhuur aanbiedt en dat je appartement vanaf een bepaalde datum weer beschikbaar zal zijn als vakantiewoning. Je kunt deze plannen opnemen in je huurkalender en dus vooraf boekingen voor het volgende jaar accepteren. Je kunt boekingen via je eigen website ontvangen met de Huurkalender plugin.
Je kunt ook gebruik maken van de reserveringsportalen om in contact te komen met je voormalige gasten. Vooral als je regelmatig terugkerende gasten hebt, is het belangrijk om hen vooraf te laten weten dat het vakantiehuis niet beschikbaar zal zijn tijdens een bepaalde periode.

Naast de boekingsplatformen die je al gebruikt en natuurlijk je eigen website via de Huurkalender, is het ook een goed idee om meer specifieke website te selecteren voor verhuur. Bijvoorbeeld onroerend goed sites in het zuiden van Europa, die zich uitsluitend richten op lange termijn verhuurders. Ze brengen verhuurders en reizigers samen, die bijvoorbeeld de winter in Zuid-Franrijk willen doorbrengen.

Beperkte huurcontracten afsluiten in de winter

Naast de lange termijn verhuur aan vakantiegangers, kun je ook andere beperkte huurcontracten overwegen en je huis adverteren op websites specifiek voor de verhuur aan studenten of accommodatie voor beursactiviteiten.

Adverteren in lokale kranten

Naast het online websites zijn er ook mogelijkheden om gebruik te maken van lokale advertenties in kranten of andere openbare voorzieningen. Zeker als je een appartement verhuurt in een kleiner dorp of een vakantieoord aan het strand, kun je mensen aanspreken die je anders misschien niet bereikt zou hebben. Een andere optie kan zijn om samen te werken met een hotel, restaurant of ander bedrijf in je omgeving die op zoek is naar een werknemersaccommodatie.

Ontvang binnen 10 minuten boekingen via je eigen website
Integreer de beschikbaarheid van je diensten binnen enkele seconden in je eigen website. Laat je bezoekers zien wanneer je beschikbaar bent. Probeer alle opties nu 14dagen gratis uit.Probeer het gratis

Minder werk maar wees waakzaam

Verhuur op lange termijn werkt niet veel anders. Hoewel het misschien minder algemene inspanning van de verhuurder vergt, ga je door een vergelijkbare fase van het aantrekken van gasten en het overdragen van de woning. Als je een interessante huurder hebt gevonden, moet je voor je eigen zekerheid zijn financiële situatie controleren, een huurovereenkomst opstellen en een borg eisen. Daarnaast wordt een "huurder" goed via de wet beschermd en zal je als verhuurder na de ingang van het huurcontract weinig juridische gronden hebben om een huurcontract te beëindigen. Zeker als je wilt beginnen met het verhuren op langer termijn is het goed om na te denken of je dit wel echt wilt. Je kunt ervoor kiezen om een einddatum in het contact op te nemen zodat je er als het toch niet iets is wat je wilt de huurder uit je huis te krijgen. 


Huurkalender.nl - Uw verhuur goed geregeld

Maak het uzelf en uw klanten gemakkelijk en beheer uw beschikbaarheid eenvoudig online. Beheer uw online reserveringen, boekingen en beschikbaarheid van uw vakantiewoning, bed & breakfast, auto, camper of boot nu simpel online met het flexibele reserveringssysteem van Huurkalender.nl.

Maak nu gratis een kalender aan


ChatChatten? Wij zijn online